ASUS Eee Pad Transformer Prime GPS vergelijkingstest

25 januari 2012 1 Minuut 20 Reacties
Transformer-Prime-GPS

We hebben het er al vaker over gehad; de GPS problemen van de ASUS Eee Pad Transformer Prime. Deze functie werkt simpelweg niet naar behoren en zorgt voor veel irritaties bij Transformer Prime bezitters. Tijd dus om te kijken hoe de tablet presteert ten opzichte van andere populaire modellen.

Er zitten twee kanten aan het GPS verhaal. Aan de ene kant moet een tablet die 599 euro kost natuurlijk gewoon goed werken, op alle vlakken. Een matige GPS functie met slecht bereik is gewoon iets wat ASUS van te voren had moeten zien en oplossen. Aan de andere kant is het een 10.1 inch tablet en wie gebruikt nu de GPS functie ook daadwerkelijk om nauwkeurig te navigeren zoals je dat met een TomTom of smartphone doet?

ASUS heeft vorige week nog een update uitgerold die onder meer de GPS functie iets zou moeten verbeteren, maar zorgt het voor een acceptabele GPS functie? Netbooknews heeft de Transformer Prime in een vergelijkingstest naast de Samsung Galaxy Tab 10.1 en Sony Tablet S gezet om het verschil in signaalsterkte en snelheid aan te tonen.

Zoals je kunt zien heeft de Transformer Prime binnenshuis erg veel moeite om minimaal drie satellieten te vinden. Buiten de deur duurt het erg lang maar uiteindelijk weet de tablet heel wat satellieten te vinden. Kortom, de GPS functie is duidelijk een stuk trager dan die van de Sony Tablet S en de Samsung Galaxy Tab 10.1 en wordt sneller beperkt door objecten die zich in je omgeving bevinden en het signaal dus beïnvloeden.

Vind jij de GPS functie van een 10 inch tablet belangrijk? En mocht je een Transformer Prime hebben, gebruik je GPS dan regelmatig?

Reacties (20)