Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Eee Pad Transformer Prime kan niet geroot worden

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2012, 23:47 CategorieBesturingssystemen

Het gaat niet helemaal vlekkeloos met de lancering van de ASUS Eee Pad Transformer Prime. De fabrikant kreeg onlangs al aardig wat kritiek op Wifi problemen en het ontbreken van een goed functionerende GPS functie, en daar komt nu bij dat ontwikkelaars van het XDA Forum ontdekt hebben dat ASUS een zogenaamde bootlock ingesteld heeft. Dit houdt in dat het niet mogelijk is een custom ROM te installeren op de tablet.

Het ‘rooten’ van Android producten is iets wat bijna normaal is. Veel gebruikers installeren middels deze techniek hun eigen firmware, versie van Android, op een tablet of smartphone. Mocht een fabrikant zelf geen updates meer uitbrengen is het zo voor de gebruiker zelf mogelijk de laatste Android versie te installeren. De software op de Eee Pad Transformer Prime die het besturingssysteem omvat (de bootloader) is door ASUS afgesloten met een zeer geavanceerde code waardoor het nagenoeg onmogelijk is de tablet te ‘rooten’. Veel ontwikkelaars en consumenten die graag een eigen ROM installeren zijn hierdoor flink verbaasd en uiten nogal wat kritiek. Android is een besturingssysteem dat vaak gebruikt wordt om naar eigen smaak in te richten en aan te passen maar ASUS kiest er dus voor deze mogelijkheden te beperken.

Transformer Prime firmware update

ASUS heeft overigens deze week wel een firmware update voor de Transformer Prime uitgerold. Deze update moet de problemen met de GPS functie oplossen maar dit geldt alleen wanneer de tablet via Wifi verbonden is. Via Wifi worden namelijk de posities van de satellieten automatisch binnengehaald. Verder zou de update meer snelheid moeten brengen, touch moeten optimaliseren en de focus van de camera applicatie verbeteren.

Bron: Slashgear

 • Delen:

Reacties

 1. T.A Blet
  03 januari, 2012 om 7:35

  Deze tablet blijkt toch heel wat problemen te geven en dat voor een 600+ euro tablet.
  Asus heeft nu ook hier de GPS functie van de officiele spec. lijst gehaald.
  En dat is geen goed teken.

 2. FransP
  03 januari, 2012 om 8:34

  Deze staat/stond bovenaan mijn lijstje.
  Maar begin nu te twijfelen. Ik hoopte op een goede GPS functie omdat deze op mijn HTC niet goed werkt.
  Nu misschien toch mijn HTC opsturen.
  Zou de padfone hetzelfde probleem hebben ?
  Die lijkt mij ook wel handig.

 3. Wouter
  03 januari, 2012 om 9:06

  Ook ik wacht al tijden op de Prime (Ben trouwens benieuwd of hij zo blijft heten, na de aanklacht van Hasbro). Tot nu toe was de Prime voor mij de perfecte tablet, maar dit vind ik echt wel een groot minpunt. Enerzijds hoop ik dat Asus besluit dit terug te draaien, anderzijds hoop ik dat de slimme mensen van XDA er toch iets op verzinnen.

 4. tristan
  03 januari, 2012 om 9:37

  zijn de wifi problemen al wel gedeeltelijk opgelost of zijn die er nog want als ik hem wil kopen moet hij wel gewoon wifi hebben anders gaat het niet door

 5. tristan
  03 januari, 2012 om 9:40

  zijn de wifi problemen al wel gedeeltelijk opgelost of zijn die er nog want als ik hem wil kopen moet hij wel gewoon wifi hebben anders gaat het niet door want dan kijk ik naar een andere

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.