Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Eee Pad Transformer Prime krijgt Android 4.0 update op 12 januari

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2012, 18:52 CategorieAndroid

Het is de laatste dagen erg druk voor ASUS. De fabrikant kreeg behoorlijk wat kritiek te verwerken over Wifi en GPS problemen van de Eee Pad Transformer Prime en daarbij bleek de bootloader van de tablet vergrendeld waardoor er geen custom ROM’s geïnstalleerd kunnen worden. ASUS heeft vandaag via verschillende wegen op de kritieken gereageerd en heeft bovendien bekendgemaakt wanneer de Android 4.0 update de tablet zal bereiken.

In de reactie van ASUS op Facebook wordt vooral gesproken over de GPS en bootloader problemen. ASUS laat kort gezegd weten dat de GPS functie is zoals hij is maar wel van een kleine update voorzien wordt en dat bezitters van een Transformer Prime binnenkort een bootloader unlock tool kunnen downloaden om zo toch een eigen ROM te installeren. Wel vervalt op dat moment alle garantie.

Android 4.0

Om alle kritieken naar de achtergrond te drukken komt ASUS meteen met goed nieuws over Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De update wordt namelijk wereldwijd uitgebracht op 12 januari en zal Over-The -Air verstuurd worden. Mocht je dus op 7 januari je Transformer Prime kopen dat hoef je niet lang te wachten op de Android 4.0 update. Het kan zijn dan niet alle gebruikers de update tegelijkertijd ontvangen aangezien deze meestal in fases uitgerold wordt.

Lees het volledige artikel, met reactie van ASUS, over de GPS en bootloader problemen hier. De volledige specificaties en alle laatste nieuwtjes omtrent de ASUS Eee Pad Transformer Prime vind je op de productpagina.

 • Delen:

Reacties

 1. heico
  04 januari, 2012 om 5:38

  meschien ben ik niet zo slim ,maar wat betekent android word verstuurd over-the-air precies ??

  • Jarno
   04 januari, 2012 om 8:28

   @Heico

   Een over-the-air update betekent dat je om de update te downloaden je Asus Transformer Prime niet op een pc hoeft aan te sluiten om de update te downloaden maar je de update via je Asus Transformer Prime draadloos kan downloaden en installeren.

   Gr. Jarno

   • tristan
    04 januari, 2012 om 9:40

    @Jarno
    dat is pas handig bedankt voor de tip zelf wist ik het ook nog niet.
    maar nog wel een vraagje vraagt hij eerst of je hem wil updaten of doet hij dat automatisch alvast bedankt

    m.v.g tristan

 2. Jarno
  04 januari, 2012 om 10:36

  @Tristan
  Ik weet het niet zeker maar volgens mij vraagt hij het eerst.

  Gr. Jarno

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.