Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘ASUS lanceert Transformer Prime met Full HD display en nieuw design’

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2012, 16:54 CategorieHardware

Dit nieuws zal voor velen die de afgelopen dagen hun Eee Pad Transformer Prime besteld hebben niet in goede aarde vallen. Op de website van The Verge is namelijk een klein uur geleden een artikel gepubliceerd over het feit dat ASUS een nieuwe versie van de Transformer Prime lanceert. Het vreemde is dat het artikel bijna meteen na plaatsing weer werd verwijderd.

Het gaat hier waarschijnlijk om een foutje van de editors. Het nieuws zou wel eens onder embargo verspreid kunnen zijn en per ongeluk al gepubliceerd zijn door The Verge. Maar, het internet zou het internet niet zijn als we het volledige artikel niet terug zouden kunnen vinden. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar hoe zit het met die nieuwe Transformer Prime? Volgens het artikel introduceert ASUS een dezer dagen de TF700T, een Transformer Prime tablet met een nieuw design en een Full HD display. De achterzijde van het apparaat zou compleet opnieuw ontworpen zijn om de huidige Wifi en GPS problemen weg te werken en de 1.280 bij 800 pixels resolutie van de huidige Prime is verhoogd naar 1.920 bij 1.200 pixels om ook qua display voorop te lopen.

De prijs zou tussen de 599 dollar en 699 dollar liggen en dat is eigenlijk alles wat we nu weten. Aan de ene kant is een nieuwe tablet met Full HD display altijd welkom maar aan de andere kant hoop ik voor al die consumenten die een Transformer Prime aangeschaft hebben dat het hier om of een heel andere tablet gaat of dat het verhaal gewoon helemaal niet klopt. We houden het in de gaten.

Update: Het nieuwe Transformer Prime model is inmiddels officieel gepresenteerd. • Delen:

Reacties

 1. Jonathan
  09 januari, 2012 om 17:23

  Ik heb hem nog gepreordered. Als het nu blijkt dat er een prime 2 aankomt en snel ook dan cancel ik hem meteen. Het verschil tussen 1280 bij 800 en 1920 bij 1080 is wel heel groot! Maakt me niet uit dat ik 100 euro bij leg.

 2. Erik
  09 januari, 2012 om 18:18

  Ik hoop inderdaad maar dat dit een gerucht is.. Zou wel een naai streek van asus zijn.
  Maar ik denk dat het wel meevalt, kan me wel herinneren dat vlak na de lancering van de eerste transformer ook al meteen geruchten kwamen over de tweede transformer, dit duurde uiteindelijk ook toch nog ruim een half jaar.

  • Martijn
   09 januari, 2012 om 18:24

   Ik hoop het ook, maar The Verge is niet zo van de geruchten en het artikel leest ook niet als een gerucht.

 3. ToWi1989
  09 januari, 2012 om 18:56

  Zou wel een naaistreek zijn ja, maar zeker als je kijkt naar de concurrentie dan is het niet eens zo’n gekke zet.

 4. sam
  09 januari, 2012 om 19:17

  Te snelle innovatie is in dit geval niet goed voor zowel het ecosysteem als klanttevredenheid lijkt me.

  • Martijn
   09 januari, 2012 om 19:30

   Eens. Dit zorgt voor erg veel onrust bij bestaande en nieuwe klanten.

 5. Dennis
  09 januari, 2012 om 19:37
 6. Dennis
  09 januari, 2012 om 19:46

  Inderdaad Martijn, dit bericht was me van pure opwinding even ontgaan ;)

  • Martijn
   09 januari, 2012 om 19:51

   No problem. Maar, wat een actie van ASUS zeg… Weet niet of iedereen hier blij van wordt.

 7. Dennis
  09 januari, 2012 om 20:05

  Ik vrees dat menig zich lichtjes bedrogen gaat voelen … en er bijgevolg een niet zo aardig gevoel komt aan over te houden …

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.