Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘ASUS Padfone krijgt nieuw design en andere processor’

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2012, 17:16 CategorieAndroid

We hebben het al maanden over de Padfone van ASUS, een van de eerste smartphone/tablet combinaties. Toch weten we tot nu toe niks zeker over de uiteindelijke versie. We hebben versies gezien met een bruin/brons design, een Tegra 3 processor en ondersteuning voor het dock van de Eee Pad Transformer, maar dit zou allemaal nog kunnen veranderen tijdens de officiële presentatie volgende maand.

Op 27 februari wordt de Padfone, samen met de nieuwe Transformer 700 series, officieel en in definitieve vorm onthuld tijdens met Mobile World Congres in Barcelona. Volgens de website Android and Me zouden er nog wel wat veranderingen doorgevoerd kunnen zijn in de afgelopen maanden en weken aangezien de Padfones die we tot op heden gezien hebben prototypes zijn. Zo is de kans groot dat de quad-core Tegra 3 processor vervangen is voor een Qualcomm Snapdragon S4 (MSM8960) processor. Er zijn namelijk al benchmark resultaten opgedoken van een Padfone met deze processor en het prototype dat tijdens de CES 2012 getoond werd zou ook van een Snapdragon processor voorzien zijn.

Ook het uiterlijk van de tablet zoals we het tot nu toe gezien hebben is alweer een paar maanden oud en zou aangepast kunnen zijn. Met de komst van Android 4.0 Ice Cream Sandwich, wat hoogstwaarschijnlijk het standaard besturingssysteem voor de Padfone zal zijn, is de kans groot dat alle fysieke knoppen verdwenen zijn. Daarnaast heeft ASUS vorig jaar laten weten dat de Padfone compatibel is met het keyboard dock van de Eee Pad Transformer. Deze tablet is inmiddels ‘opgevolgd’ door de Eee Pad Transformer Prime en de (nog niet gelanceerde) Transformer 700 series. De kans is dus groot dat de Padfone niet meer compatibel zal zijn met het dock van de eerste generatie Transformer tablets.

Eind volgende maand krijgen we alle details te horen en te zien en kunnen we pas concluderen of de Padfone echt een uniek apparaat is dat het helemaal kan gaan maken.

 • Delen:

Reacties

 1. primelover
  31 januari, 2012 om 17:52

  ik heb een vraag : de padphone is toch een ander toestel dan de asuseee pad transformer prime 700? en komt de prime 700 ook ongeveer die tijd?????? eind februari????? want ik volg dit stukje hierboven niet echt . hij heeft het over de asus prime700 daarom denk ik dat de asus prime700 ook eind februari te koop zal worden kan iemand het ij misschien op helderen?

  • Martijn
   31 januari, 2012 om 17:57

   Wat snap je niet dan? Staat er toch aardig duidelijk :)
   Zie ook dit artikel: http://www.tabletsmagazine.nl/2012/01/asus-lanceert-nieuwe-padfone-en-transformer-700-tijdens-mwc-2012/
   We hebben het over de lancering, niet over de verkoopdatum. Zowel de Transformer 700 (nieuw model met nieuwe behuizing en Full HD display) als de Padfone (tablet met gleuf voor smartphone) worden eind februari gepresenteerd. Dat is alles. Dan zal het nog wel even duren voordat ze te koop zijn.

   • primelover
    31 januari, 2012 om 22:02

    is een Qualcomm Snapdragon S4 (MSM8960) processor juist beter dan een quad core processor of niet???
    wat is het verschil en voor wat dient het???

  • primelover
   31 januari, 2012 om 18:04

   oh okay ik snap hem dus als ik deze tablet koop krijg ik ook zo’n kleine type padphone erbij? of moet dat apart worden verkocht?

   • Martijn
    31 januari, 2012 om 18:38

    Nee, als het goed is worden ze samen verkocht. De smartphone is namelijk de krachtbron voor de tablet. Zonder smartphone werkt deze niet.

   • primelover
    31 januari, 2012 om 19:09

    maar u noemt het een smart phone is het dan ook gelijk te gebruiken als een telefoon dus dat je er ook mee kunt bellen en smsen?

   • Martijn
    31 januari, 2012 om 19:12

    Ja, het is een echte smartphone. Compleet met alle functies ervan. Deze kun je daarnaast op een groter scherm (de tablet) gebruiken wanneer je de smartphone achterin de tablet schuift.

   • primelover
    31 januari, 2012 om 19:21

    okay en dan mijn laatste vraag (sorry voor de overlast)
    ik heb een filpje bekeken over deze tablet en ze keken op deze tablet een filpje en toen haalde ze de smartphone weg en toen speelde het filpje die ze op de tablet keken automatisch af op de smartphone MAAR toen werd wel de tablet scherm zwart dus dat houdt dus in dat je deze tablet niet tegelijkertijd kunt gebruiken samen met je smartphone.kopt dat???

    (hoeveel euro zal deze tablet ongeveer gaan worden ????????)

   • Martijn
    31 januari, 2012 om 19:29

    Klopt. Zoals ik al zei; de smartphone stuurt de tablet aan dus zonder smartphone werkt de tablet niet. Wel kun je inderdaad dingen door laten spelen van tablet naar smartphone. Tegelijkertijd gebruiken gaat niet. De prijs is echt nog afwachten. ik ben bang dat het ergens richting de 700 of 800 euro gaat.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.