Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer Prime GPS probleem door design, root tool beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2012, 12:05 CategorieHardware

Eerder deze week kwam ASUS met een reactie op de GPS problemen en de gelockte bootloader van de Eee Pad Transformer Prime. Het eerstgenoemde probleem zou gedeeltelijk opgelost worden met een firmware update en voor het tweede probleem zou een speciale unlock tool uitgebracht worden. Toch is het GPS probleem, zoals verwacht, niet zo simpel op te lossen met een software update.

Middels deze update is het namelijk mogelijk om satelliet data (positie) te downloaden via een Wifi netwerk, maar dit lost de trage verbinding met GPS satellieten en het zwakke signaal niet op. De website AnandTech heeft de Transformer Prime uit elkaar gehaald en vond dat het hardware design het grote probleem is voor de GPS functie. ASUS zelf gaf al aan dat de Transformer Prime door het unibody metallic design geen optimaal GPS apparaat is en dat wordt nu ook bevestigd. Het gesloten aluminium chassis blokkeert het GPS signaal simpelweg teveel. De Transformer Prime werd ook vergeleken met de huidige Eee Pad Transformer en hieruit bleek dat de GPS prestaties flink afgenomen zijn door het afstappen van een plastic behuizing. Volgens ASUS is de Transformer Prime dan ook geen volwaardig GPS device zoals een smartphone. De GPS functie is dan ook van de featurelijst afgehaald.

Transformer Prime root tool

In de reactie op alle kritieken gaf ASUS ook aan een unlock tool uit te brengen voor de vergrendelde bootloader. Hiermee kunnen tweakers hun tablet zelf inrichten met een custom ROM. Wel vervalt hierbij alle garantie op de tablet. ASUS zou deze unlock tool binnenkort uitbrengen, maar ViperBoy van RootzWiki is de fabrikant al voor. De viperMod Primer Tool geeft je de mogelijkheid de Transformer Prime nu al te voorzien van een eigen ROM. Ook kun je gewoon wachten tot 12 januari aangezien dan de Android 4.0 update voor de Prime uitgerold wordt.

 • Delen:

Reacties

 1. Pletman
  05 januari, 2012 om 12:45

  Ik wil hem heel erg graag hebben, maar ik maak me ook zorgen om het wifi ontvangst. GPS is niet zo ernstig, maar we willen wel een goede wifi connectie.

  • Meurbaal
   05 januari, 2012 om 15:05

   Tja reviews tonen aan dat wifi nog steeds niet goed performed en GPS is zo goed als waardeloos. Bij mij is hij per onmiddellijk van mijn lijstje geschrapt. Slecht getest door ASUS en dit toont an sat ze zo snel mogelijk op de markt wilden zijn, ongeacht de consequenties. Dit houdt mi. in dat de klant niet belangrijk is in hun ogen. Dit is zeer slecht van ASUS!

 2. Bouler
  05 januari, 2012 om 18:22

  Helaas, ik was verheugd over het feit dat de TF Prime zaterdag uitkwam in Nederland, maar maak mij ook zorgen over de kwaliteit van de wifi verbinding. Zou hem zaterdag aanschaffen, maar wacht nu toch maar geduldig af, of er een verbeterde versie komt. Deze in ieder geval niet.

 3. rob
  05 januari, 2012 om 19:15

  Ook ik zal wachten tot de aanschaf van een prime tablet.
  Ik wil eerst weten wat de wifi doet dat vind ik namelijk erg belangrijk. Ben dus eerst benieuwd naar de eerste gebruikers ervaringen. Misschien wordt het dan toch nog een Ipad 2/3 of iets anders . Echter ik vind de asus prime mooier en had me hierop ook verheugd.

 4. Pletman
  06 januari, 2012 om 5:19

  In de nieuwe versie van de Transformer Prime hebben ze niet alleen 2 antennes, maar ook de power voor wifi verhoogt. Geeft weer een nadelig effect op de batterijduur, maar wifi lijkt nu OK te zijn. Zie http://www.anandtech.com/print/5175

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.