Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer Prime ondersteunt nauwkeurige Atmel maXStylus

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2012, 14:33 CategorieAccessoires

Er zijn al meerdere stylus pennen gelanceerd die gebruikt kunnen worden op tablets met een capacitief touchscreen, maar deze zijn niet echt nauwkeurig en werken niet vlekkeloos samen met vinger-input. De ASUS Eee Pad Transformer Prime is een van de eerste Android tablets die beschikt over een speciale Atmel MXT768E touchscreen chip voor nauwkeurige pen-input.

Met de techniek van Atmel is het mogelijk om tegelijkertijd pen-input en vinger0input te gebruiken, nauwkeurig te tekenen of schrijven en je handpalm op het scherm te laten rusten tijdens het schrijven. Het enige wat je naast de Atmel MXT768E touchscreen chip nodig hebt om het functionerend te krijgen is software van Atmel welke standaard in Android 4.0 Ice Cream Sandwich verwerkt zit. Als je dit eenmaal hebt kun je aan de slag met de nieuwe Atmel maXStylus mXTS100. Deze active digitizer pen beschikt over twee instelbare knoppen, 256 drukniveaus en een punt met een dikte van 1mm. Onderstaande video laat de mogelijkheden van de Atmel Multisense technologie zien.

Nieuwe tablets, waaronder de Motorola Xoom 2, zullen steeds vaker voorzien worden van de Atmel chip waardoor schrijven en notuleren stukken eenvoudiger worden. De Atmel mXTS100 stylus wordt dit kwartaal nog op de markt verwacht. Helaas is de prijs nog niet bekend.

Update 03/02 11.00: Het lijkt erop dat er nogal onduidelijkheid bestaat over de ondersteuning van de Transformer Prime. Volgens Atmel zelf ondersteunt de tablet de technologie maar zou er iets qua hardware aangepast moeten worden. De vragen van gebruikers (te zien op het XDA Forum) worden door ASUS en Atmel niet voldoende beantwoord om een definitief antwoord te geven. Zodra er meer duidelijkheid is werken we dit artikel bij.

Bron: Notebookitalia

 • Delen:

Reacties

 1. robert
  08 februari, 2012 om 20:24

  Werkt die pen? Of niet? Zou wel handig zijn…

 2. Boeltwit
  14 mei, 2012 om 13:16

  Is het al bekend of de Transformer Pad Infinity ook een Atmel MXT768E touchscreen chip bezit, zodat die ook zou moeten werken met de Atmel maXStylus?
  Als dat het geval is twijfel ik niet meer, liever een Asus Infinity dan een Samsung Galaxy Note 10.1 met stylus

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.