Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fusion Garage failliet, Grid10 tablet mislukt

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2012, 12:44 CategorieHardware

Half augustus van afgelopen jaar introduceerde Fusion Garage haar tweede tabletpoging in de vorm van de Grid10 tablet. Deze moest het helemaal worden, compleet met een eigen, uniek besturingssysteem. Toch heeft het allemaal niet zo mogen zijn. Vorige maand werd al bekend dat het bedrijf snel op zoek moest naar geld maar dit lijkt niet gelukt. Het bedrijf trekt de stekker eruit en laat diverse klanten met lege handen achter.

De financiële injectie die Fusion Garage nodig had om de activiteiten voort te zetten is niet gevonden en daarom is een faillissement niet meer te ontwijken. De Grid10 heeft nooit gretig aftrek kunnen vinden en wanneer er veel uitgegeven wordt en er weinig binnenkomt houdt het dus ooit op. Van die paar klanten die wel een Grid10 tablet bestelden hebben er maar weinig ook daadwerkelijk een gekregen. De kans is groot dat zij hun geld kwijt zijn. Een derde poging lijkt me uitgesloten aangezien consumenten nu wel drie keer nadenken voordat ze een tablet van Fusion Garage aanschaffen. Daarbij is Fusion Garage investeerders momenteel zo’n 40 miljoen dollar schuldig.

De Grid 10 tablet was een leuk idee en werd vooraf gegaan door een indrukwekkende promotiecampagne onder de naam TabCo. Toch vielen de eerste reviews behoorlijk tegen en kwamen de verkopen niet van de grond. Zelfs een kortingsactie mocht niet meer baten.

Bron: BusinessInsider

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.