Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hoe presteert een Android 4.0 tablet van 99 dollar?

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2012, 14:13 CategorieAndroid

Begin december dook de eerste Android 4.0 budget tablet op in de vorm van de Novo7 Basic. Deze tablet is in China te koop via fabrikant Ainovo en kost maar 99 dollar. Maar hoe presteert een tablet van 99 dollar met Google’s nieuwste besturingssysteem? The Verge heeft de Novo7 aan een korte test onderworpen en was aardig onder de indruk van het waar dat je krijgt voor je geld.

De Novo7 beschikt onder meer over een 7 inch capacitief touchscreen met een resolutie van 800 bij 480 pixels, een 1GHz processor, een 2 megapixel camera aan de achterzijde, een webcam aan de voorzijde, 512MB aan werkgeheugen, 8GB aan intern opslaggeheugen, een USB 2.0 poort, een HDMI aansluiting en een microSD card reader. Helaas is het geen Google gecertificeerd apparaat dus moet je het doen zonder Google’s apps en de Android Market.

Volgens The Verge is het scherm wat aan de donkere kant en valt de kleurweergave tegen. Ook is aan de bouwkwaliteit van de tablet te merken de prijs op 99 dollar ligt. De prestaties zijn niet hoogstaand. Zo duurt het lang voordat websites geladen zijn en het scrollen is geen pretje. Android 4.0 is geen grote verandering ten opzichte van Android Honeycomb. Wel valt op dat 7 inch niet het meest ideale formaat is voor Android 4.0 aangezien de knoppen in de onderste balk nogal klein zijn. Ondanks alle negatieve punten is The Verge toch aardig onder de indruk van de Novo7, vooral door de mogelijkheden die je krijgt voor 99 dollar. Veeleisende gebruikers willen wat meer kracht en mogelijkheden maar de Novo 7 zet absoluut een nieuwe standaard voor bruikbare budget tablets. Zoals ik al eens eerder beschreef zijn budget tablets absoluut een goed alternatief wanneer je weet wat je koopt.

De Novo7 is momenteel alleen in en vanuit China te bestellen maar de fabrikant heeft aangegeven dat de tablet onder een andere naam ook in andere delen van de wereld zal verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.