Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP lanceert Open webOS 1.0 in september

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2012, 13:22 CategorieBesturingssystemen

Afgelopen december kondigde HP al aan het webOS besturingssysteem aan te bieden aan de Open Source Community en deze week heeft de fabrikant ook een planning bekendgemaakt zodat ontwikkelaars aan de slag kunnen met het ontwikkelen van applicaties. In september zal Open webOS 1.0 verschijnen en tot die tijd worden er losse onderdelen  gelanceerd.

Vanaf vandaag is Enyo 2.0, een update van het op javascript gebaseerde applicatie framework voor webOS, beschikbaar met een aantal developer tools. Enyo 2.0 moet compatibiliteit bieden met alle browsers zodat ontwikkelaars niet afhankelijk zijn van één platform en een volledig ecosysteem kan ontstaan. De nieuwe versie toont aan dat HP wel degelijk nog meewerkt aan de ontwikkeling van webOS en blijft investeren. Over de komende maanden worden er een aantal belangrijke elementen voor Open webOS 1.0 gelanceerd, waarvan de belangrijkste de switch naar een Linux kernel is. Hierdoor wordt het besturingssysteem interessant voor een groter en breder assortiment aan hardware.

De complete Open Source versie van webOS moet in september gelanceerd worden waarna de Open Source community ermee aan de slag kan. Met Open webOS 1.0 wil HP de kennis van de Open Source Community gebruiken en samen een concurrerend besturingssysteem ontwikkelen.

Bron: TheVerge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.