Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC laat tabletmarkt voorlopig links liggen

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2012, 15:11 CategorieHardware

HTC en tablets is een combinatie die nog niet echt wil vlotten. De fabrikant bracht vorig jaar de HTC Flyer tablet die het aardig deed maar vooral door gebruik van het Android 2.3 Gingerbread besturingssysteem geen succes werd. Daarna probeerde HTC het in de VS nog met de Jetstream tablet maar deze 10.1 inch variant had een prijskaartje dat voor velen te hoog lag.

Daarnaast heeft HTC de laatste maanden veel smartphones op de markt gebracht die ook nog eens veel op elkaar leken waardoor er volgens de fabrikant een soort fragmentatie ontstaan is. Om deze reden wordt vanaf nu een nieuwe weg ingeslagen waarbij tablets even op de tweede plek komen. HTC zal niet uit de tabletmarkt stappen maar wil zich voorlopig focussen op het produceren van hoge kwaliteit smartphone hardware en een optimale gebruikservaring. Ook HTC Nederland liet onlangs weten voorlopig geen tablets meer in Nederland te zullen lanceren.

Toch gingen er niet lang geleden nog geruchten over een nieuwe quad-core Tegra 3 tablet van HTC. Er waren zelfs al afbeeldingen uitgelekt van het model dat tijdens het komende Mobile World Congres gepresenteerd zou moeten worden. Ook werd HTC meerdere malen in verband gebracht met Windows 8 tablets. Het kan goed zijn dat HTC de strategie onlangs gewijzigd heeft en de plannen voor tablets in de ijskast gezet heeft.

Bron: Mobile Today  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.