Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo lanceert IdeaTab S2 hybride tablet en IdeaTab K2 Full HD tablet

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2012, 10:28 CategorieAndroid

Tijdens de CES 2012 in Las Vegas heeft Lenovo haar nieuwe tablet line-up al getoond. De belangrijkste nieuwkomer is een zogenaamde hybride tablet met een keyboard dock. Ook Lenovo is waarschijnlijk het succes van de Eee Pad Transformer en Eee Pad Transformer Prime niet ontgaan en daarom wordt van de IdeaTab S2 tablet veel verwacht. Daarnaast introduceert Lenovo ook de K2 tablet.

De IdeaTab S2 is een 10 inch model, al worden er ook 5 en 7 inch modellen verwacht, en draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Het dock moet volgens Lenovo eenvoudiger op de tablet aan te sluiten zijn dan bij de Transformer het geval is en laat je de tablet als laptop gebruiken. Ook bevat het keyboard dock zijn eigen batterij, een multitouch touchpad, een microSD card reader en twee USB 2.0 poorten. Volgens Lenovo moet de tablet zonder dock 8 uur meegaan en met dock zelfs 20 uur. Verder beschikt de IdeaTab S2 over een 1.5GHz Qualcomm 8960 dual-core processor, een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1GB aan werkgeheugen, een opslaggeheugen van maximaal 64GB, Wifi, 3G, een camera aan de voor-en achterzijde en een microHDMI uitgang.

Onderstaand vind je een hands-on video van de Lenovo IdeaTab S2. De tablet wordt in het tweede kwartaal van 2012 op markt verwacht.

Lenovo IdeaTab K2 tablet

Ook de Lenovo K2 beschikt over een 10.1 inch Full HD (1.920 bij 1.200 pixels) IPS display en draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Verder beschikt het model over een Tegra 3 quad-core processor, 2GB aan RAM geheugen, een HDMI aansluiting,een microSD card reader, een USB 2.0 poort en een vingerafdrukscanner, 8 megapixel camera en LED flitser op de achterzijde. Het is niet bekend wanneer deze tablet op de markt verschijnt. Onderstaand vind je een hands-on video van de Lenovo K2.

Bron: TheVerge & Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.