Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MasterImage toont nieuw bril-vrij 3D display voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2012, 16:17 Categorie3D tablets

Vorig jaar toonde MasterImage al een versie van haar bril-vrije 3D display voor tablets en smartphones en dit haar toont het bedrijf een nieuwe en verbeterde versie tijdens de CES 2012. Het nieuwe display, welke gebruikmaakt van de zogenaamde cell-matrix parallax barrier techniek, moet helderdere beelden, minder crosstalk issues en een wijdere kijkhoek bieden.

Het grote verschil met bestaande bril-vrije 3D displays is dat je buiten de kijkhoek voor het 3D beeld toch nog een scherp en duidelijk 2D beeld te zien krijgt. Daarnaast is het mogelijk de 3D beelden zowel in portrait als landscape modus weer te geven, waar andere displays alleen met één van beiden om kunnen gaan. Het is onduidelijk wanneer de 3D displays daadwerkelijk in producten verschijnen, maar er zouden al gesprekken met verschillende fabrikanten lopen. De techniek is breed inzetbaar aangezien integratie mogelijk is in displays vanaf 4.3 inch met een 702p resolutie tot 10.1 inch displays met een resolutie van 1.900 bij 900 pixels.

3D displays en tablets gaan nog niet hand in hand. Vorig jaar introduceerde LG de Optimus Pad met 3D display, al was hier nog een 3D bril voor nodig. ASUS had plannen voor een Eee Pad MeMO tablet met 3D weergave maar deze werden geschrapt. Wel verscheen onlangs nog een budget tablet met een bril-vrij 3D display waardoor 3D niet meer als premium feature in de markt gezet wordt en wellicht een kans maakt.

Bron: Netbooknews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.