Microsoft stelt eisen aan Windows 8 tablet hardware

18 januari 2012 1 Minuut 0 Reacties
windows-8-samsung-tablet

Eerder deze week bleek uit hardware certificatie documenten van Microsoft al dat Windows 8 ARM apparaten geen optie zullen hebben om de bootloader te ontgrendelen en vandaag zijn in dezelfde documenten nog meer eisen gevonden die Microsoft stelt aan hardware fabrikanten van Windows 8 tablets. Zo zal de welbekende Ctrl + Alt + Del combinatie voor touch apparaten verdwijnen.

Microsoft heeft een lijstje met eisen samengesteld waaraan fabrikanten van tablets met het Windows 8 besturingssysteem moeten voldoen. Hiermee wil Microsoft duidelijkheid creëren voor consumenten en fragmentatie tussen PC’s, laptops en tablets voorkomen. Daarbij kunnen we nu iets beter inschatten wat we van Windows 8 tablets kunnen verwachten. Hieronder vind je de belangrijkste punten.

  • Bootloader van ARM tablets moet altijd vergrendeld blijven.
  • Ctrl + Alt + Del functie voor tablet zonder fysieke keyboard wordt vervangen voor Windows Key + Power.
  • Touch apparaten moeten digitizers gebruiken die minimaal 5-punts multitouch ondersteunen.
  • Alle tablets moeten Power (aan/uit), Rotatie lock, Windows Key, Volume hoger en Volume zachter knoppen bevatten.
  • Alle hardware moet minimaal één USB 2.0 poort, een magnetometer, speakers, Bluetooth 4.0, WLAN, een gyroscoop en een accelerometer bevatten.
  • Als apparaten met NFC uitgerust zijn moet het ‘touch punt’ duidelijk zichtbaar zijn op de hardware.
  • Elke camera moet een minimale resolutie van 720p bevatten.
  • De minimale resolutie voor tablet displays is 1.366 bij 768 pixels.

Het zijn dus aardig wat strenge eisen die Microsoft stelt aan hardware, maar het gewenste resultaat is dat uiteindelijk de Windows 8 ervaring hierdoor voor iedereen hetzelfde zal zijn, ongeacht de hardware keuze. Als nu de prijzen ook nog eens een stuk lager liggen dan 600 dollar voor een Intel variant dan zou Windows 8 wel eens snel uit kunnen groeien tot een grote speler in de tablet markt.

Bron: Engadget

Reacties (0)