Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola Smart Controller afstandsbediening voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2012, 14:00 CategorieAccessoires

Tot voor kort waren consumentenelektronica producten vooral afzonderlijke producten die maar matig of met veel beperkingen konden communiceren met elkaar. De trend gaat tegenwoordig steeds meer richting een complete integratie van alle elektronica in huis, zeker wanneer je kiest voor één fabrikant. Het moet voor de consument steeds eenvoudiger worden om alles te bedienen en met elkaar te laten communiceren.

Een goed voorbeeld hiervan is de Smart Controller van Motorola. Middels deze Bluetooth ‘afstandsbediening’ is het mogelijk elke Android tablet of smartphone op afstand te bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld je tablet aansluiten op TV via een HDMI kabel en vervolgens vanaf de bank de gewenste film, website of foto tonen. Op de afstandsbediening zijn alle typische Android knoppen en een touchpad geplaatst voor een optimale bediening. Zoals je in onderstaande video ziet werkt de Smart Controller nagenoeg op dezelfde manier als het touchscreen van je smartphone of tablet.

Daarnaast beschikt de Smart Controller ook over een ingebouwde microfoon waarmee spraakbesturing mogelijk is en een ‘Call’ knop op de achterzijde waarmee je een telefoongesprek op kunt nemen. Wanneer je zelf een gesprek wilt beginnen kun je op contacten klikken en via de ingebouwde microfoon een gesprek voeren. De Motorola Smart Controller is in de VS inmiddels te koop voor 99 dollar. In Nederland is het apparaat inmiddels verschenen bij een aantal online winkels voor een prijs rond de 110 euro.

Bron: Netbooknews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.