Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OLPC XO 3.0: Een educatieve budget tablet speciaal voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2012, 12:49 CategorieAndroid

Het is niet een van de dunste tablets en ook krijg je niet de nieuwste features en functies, maar het OLPC-project (One Laptop Per Child) heeft wel een tablet die nog geen 100 dollar kost en speciaal ontwikkeld is voor kinderen buiten de Westerse wereld. De XO 3.0 tablet heeft een display van 8 inch, is gericht op educatief gebruik en kan opgeladen worden middels zonnecellen of een draaihendel.

Met het OLPC-project moeten ook arme kinderen voorzien worden van een tablet waarmee educatie eenvoudiger wordt en kinderen zelfstandig kunnen leren lezen en schrijven. De tablet beschikt dan ook niet over high-end specificaties maar puur het broodnodige. Zo is de processor een Marvell Armada PXA618, is de resolutie 1.024 bij 768 pixels, is er 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen, een microUSB poort en een volwaardige USB poort. Qua besturingssysteem beschikt de tablet over Android of OLPC’s eigen Sugar OS. Wat betreft het display kan er gekozen worden uit een standaard LCD variant of een Pixel Qi display voor een betere leesbaarheid in zonlicht. Ook de zonnecellen zijn een optie, standaard wordt de tablet geleverd met een rubberen case voor extra bescherming.

The Verge heeft een eerste hands-on ervaring met de XO 3.0 (Sugar OS versie) gehad, welke te zien is in onderstaande video. Het belangrijkste punt van kritiek is de trage werking van de software, welke niet compleet geoptimaliseerd lijkt te zijn voor touch bediening.

  • Delen:

Reacties

  1. Marcel
    08 maart, 2013 om 15:12

    Op vele sites wordt over dit apparaat gesproken maar waar kun je het kopen???

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.