Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnLive Cloud Desktop: Windows 7 streaming naar iPad of Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2012, 18:16 CategorieAndroid

We kennen OnLive al van het streamen van games naar je tablet. Middels deze dienst worden games in de ‘cloud’ bij OnLive gespeeld en alleen de gameplay wordt naar je tablet gestuurd. Op deze manier kun je gebruikmaken van de sneller servers en processors van de cloud dienst, plus natuurlijk een groot aantal games. Dezelfde streaming techniek wordt nu gebruikt voor het werken op Windows via de cloud.

OnLive lanceert deze week een applicatie waarmee je het Windows 7 besturingssysteem via streaming op je tablet kunt gebruiken. In principe werkt dit op dezelfde manier als het spelen van games via de cloud alleen nu worden de games er tussenuit gehaald. Wat je overhoudt is een besturingssysteem waar je zelf mee aan de slag kunt. Alles wat je nodig hebt is een iPad, Android tablet, Mac of PC, en een snelle Wifi verbinding. De applicatie is momenteel al gratis te downloaden voor de iPad en in een later stadium worden ook apps voor de andere platformen verwacht. De basis dienst is gratis met puur de basis programma’s als Microsoft Office en Windows 7 Touch Pack. Bij de gratis versie krijg je 2GB aan opslaggeheugen in de cloud waar je documenten op kunt slaan wanneer je via OnLive werkt.

Wil je meer functies en de beschikking hebben over het complete besturingssysteem dan moet je een OnLive account aanmaken voor 9,99 dollar per maand. Met het Cloud Desktop Pro abonnement krijg je altijd toegang, een web browser met cloud-acceleratie, 50GB aan opslaggeheugen en je kunt zelf apps installeren. Kortom, elke tablet kan met deze dienst uitgerust worden met Windows. Speel games en bekijk media via je Android of iOS besturingssysteem en ga productief aan de slag met Windows 7 via de OnLive applicatie.

Momenteel is de dienst alleen te gebruiken in de VS. Het is niet bekend of en wanneer deze uitgerold wordt in Europa.

Bron: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.