Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Panasonic implementeert draadloze WiGig techniek in SD kaarten

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2012, 21:09 CategorieHardware

Vorige week hebben we het gehad over de WiDi en MHL standaarden voor het (draadloos en bedraad) weergeven van video- en fotomateriaal van een tablet op een display. Maar, de ontwikkeling staat natuurlijk niet stil en er is dan ook weer een nieuwe techniek opgedoken. Panasonic heeft een SD kaart gedemonstreerd die gebruikmaakt van de zogenaamde WiGig techniek.

De techniek maakt draadloze communicatie mogelijk tussen een apparaat (of SD kaart) met WiGig en een compatibel display. WiGig is in meerdere producten te implementeren maar Panasonic heeft voor nu gekozen voor een prototype SD kaart. Wanneer deze gecombineerd wordt met een, in dit geval, tablet kunnen bestanden eenvoudig en met hoge snelheid verstuurd worden naar bijvoorbeeld een TV scherm in de auto. WiGig gebruikt het 60GHz spectrum om data met gigabit snelheid te versturen waardoor een volledige film binnen één minuut overgezet kan zijn. Omgekeerd kan in onderstaand voorbeeld de boordcomputer van de auto ook informatie terugsturen, zoals de status van de accu of de bandenspanning.

Toch heeft de techniek zijn beperkingen. Het is namelijk alleen mogelijk om op korte afstand – tussen de 1 en 3 meter – materiaal te versturen. Een vervanger voor het Wifi van nu zal het dus voorlopig niet worden. Panasonic is momenteel meerdere toepassingen aan het ontwikkelen voor de techniek en in de zomer van 2013 staat de lancering gepland van de eerste SD kaarten die gebruikmaken van WiGig.

Bron: Ubergizmo

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.