Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Project Fiona Windows 8 tablet: Een volwaardige gaming tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2012, 12:21 CategorieGaming

Games spelen op tablets is een van de belangrijkste bezigheden maar in hoeverre is een game nu fatsoenlijk te spelen of een simpel display? Er zijn natuurlijk accessoires te krijgen en er zijn al een aantal leuke gaming tablets met controller functies verschenen, maar de ultieme gaming tablet hadden we nog niet gezien. Tot vandaag althans, want het bedrijf Razer heeft een hele speciale gaming tablet in ontwikkeling.

Onder de naam ‘Project Fiona’ heeft het bedrijf een prototype ontwikkeld dat voor gamers een ideale tablet moet zijn. Zo beschikt het apparaat over een Intel Core i7 processor, Windows 8 als besturingssysteem en een controller aan weerskanten van de tablet. De controllers zijn voorzien van een analoge joystick met force feedback functie. Omdat het een Windows tablet is worden alle PC games ondersteund en zijn er geen speciale aanpassingen nodig. Wel hoopt de fabrikant dat er games speciaal voor de tablet ontwikkeld worden. Razer geeft aan dat de tablet in het vierde kwartaal van 2012 zou kunnen verschijnen voor een prijs die net onder de 1.000 dollar ligt.

Engadget heeft al een korte hands-on ervaring met de Project Fiona tablet achter de rug en was zeer enthousiast.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.