Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

RIM toont BlackBerry PlayBook OS 2.0 met native e-mail

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2012, 16:44 CategorieBesturingssystemen

Tijdens de CES 2011 werd de BlackBerry PlayBook geïntroduceerd en nu, een jaar later, lijkt RIM eigenlijk de laatste hand te leggen aan de software. Het afgelopen jaar was de PlayBook vaker negatief dan positief in het nieuws, vooral door de slechte verkoopresultaten en de software die maar half af was. Het laatste punt moet snel verdwijnen met de introductie van PlayBook OS 2.0.

Bij de introductie van de PlayBook ontbraken er nog teveel elementen binnen het besturingssysteem om van de tablet een succes te maken. Zo waren er geen native e-mail, contacten en agenda applicaties en was je als PlayBook gebruiker nog teveel afhankelijk van je BlackBerry smartphone. Daarnaast belooft RIM al langere tijd een Android App Player die het mogelijk maakt Android apps te gebruiken binnen het PlayBook OS. Met PlayBook OS 2.0 moeten de softwareproblemen in ieder geval opgelost worden. Of de Android App Player ook zijn opwachting zal maken is niet duidelijk.

Met PlayBook OS 2.0 worden de native e-mail, agenda en contacten apps toegevoegd aan het besturingssysteem. Hierdoor wordt het mogelijk e-mail te ontvangen, contacten te kiezen en agendapunten aan te maken zonder tussenkomst van een BlackBerry smartphone. Ook Social media zijn door RIM in de agenda en contacten applicaties geïntegreerd. Naast deze applicatie belooft RIM ook een hoop nieuwe apps voor de PlayBook, waaronder Angry Birds, Cut the Rope, Groupon, Thomson Reuters en Zinio. Met nieuwe BlackBerry bridge features wordt het mogelijk je BlackBerry smartphone als muis of keyboard te gebruiken voor je PlayBook en zo de tablet te bedienen. Ook voor de zakelijke gebruiker specifiek zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd, zoals nieuwe document bewerkingsmogelijkheden, een Print To Go applicatie, en een geüpdate Documents To Go applicatie. De volledige lijst aan verbeteringen en updates vind je terug in het persbericht van RIM.

De PlayBook OS 2.0 update zal in februari uitgerold worden naar alle PlayBook modellen.


€ 99,00

op werkdagen voor 18:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bekijk

Bron: beslist.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.