Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung gaat wellicht ook tablets met S-Pen stylus uitrusten

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2012, 12:00 CategorieAccessoires

Samsung is van plan om toekomstige tablets te gaan uitrusten met de S-Pen digitale stylus die we kennen van de Galaxy Note. Nou is dat al een soort van tablet met een 5.3 inch display, maar wordt vooral als zogenaamde superphone gebruikt. Ook modellen met een groter display zouden volgens de fabrikant geschikt zijn voor stylus-input.

Product marketing manager van Samsung, Ryan Biden, werd door Laptopmag gevraagd of Samsung de Galaxy Tab line-up uitgebreid ziet worden met meer dan puur bediening middels te vingers. Biden gaf aan dat de pen interface zeker een logische optie is voor meerdere schermformaten, ook voor grotere modellen. Verder geeft Biden aan dat hij niet specifieker dan dit kan zijn zonder een nieuw product aan te kondigen dus de kans is groot dat we 7 tot 10 inch Galaxy tablets gaan zien die gebruikmaken van een digitale stylus.

Do you see Samsung leveraging pen input on larger screen sizes as well? Bidan: Yes, I think so. I think a pen interface continues to make a lot of sense across a number of screen sizes, like the larger is more obvious of those. That’s about as specific as I can be without announcing a product.

Voor de Galaxy Note is de S-Pen stylus één van de belangrijkste functies en Samsung zet er qua promotie dan ook vol op in. Middels de stylus zouden verschillende creatieve functies uit te voeren zijn zoals fotobewerking en notities maken. Ook heeft Samsung een groot aantal geoptimaliseerde applicaties voor de S-Pen ontwikkeld en kunnen ontwikkelaars de S-Pen ondersteuning in applicaties verwerken. De S-Pen maakt gebruik van de Wacom active digitizer technologie en is daarom net zo nauwkeurig als een echte pen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.