Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 10.1 blijft verboden in Duitsland

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2012, 13:11 CategorieApple

De Duitse rechtbank bepaalde vorig jaar dat Samsung’s Galaxy Tab 10.1 tablet inbreuk maakt op verschillende patenten van Apple’s iPad en niet in Duitsland verkocht mag worden. Samsung was het hier vanzelfsprekend niet mee eens en ging in hoger beroep. Vandaag heeft ook dit hoger beroep uitgewezen dat het verbod op de tablet gehandhaafd zal blijven.

Wel is de nieuwe uitspraak gebaseerd op andere argumenten. Nu gaat het volgens de rechtbank om oneerlijke concurrentie, terwijl het bij de eerste uitspraak ging om het schenden van patenten. Ook de 8.9 inch versie van de Galaxy Tab serie, de Galaxy Tab 8.9, valt onder de uitspraak en mag niet in Duitsland verkocht worden. De nederlaag betekent niet dat er geen tablets van Samsung in Duitsland verkocht worden. De Koreaanse fabrikant heeft namelijk een aantal weken geleden reeds een aangepaste versie op de markt gebracht in de vorm van de Galaxy Tab 10.1N. Dit model is qua uiterlijk aangepast om de patenten te omzeilen. Of dit model ook verboden wordt zal een uitspraak begin februari moeten uitwijzen.

In Nederland heeft Samsung de rechtbank er wel van weten te overtuigen dat er geen patenten geschonden worden. Eerder deze maand was de Nederlandse uitspraak dan ook dat de Galaxy Tabs gewoon in Nederland verkocht mogen blijven worden.

Bron: Reuters  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.