Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 10.1N te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2012, 13:59 CategorieHardware

Een van de onderwerpen waar we het afgelopen jaar erg veel aandacht aan besteed hebben is de rechtszaak tussen Samsung en Apple. Beide bedrijven zijn nog steeds in een felle strijd verwikkeld om het schenden van patentrechten. Samsung zou met de Galaxy Tab 10.1 verschillende designpatenten van de iPad geschonden hebben en daarom besloot Apple om een verkoopverbod te vragen.

In Duitsland behaalde Apple succes en mocht de Galaxy Tab 10.1 niet meer verkocht worden. Toch gaf Samsung zich niet zomaar gewonnen en introduceerde het merk een licht aangepaste versie van de Galaxy Tab 10.1. De nieuwe Galaxy Tab 10.1N is alleen qua design aangepast, wat vooral te zien is aan de rand. De twee speakers zijn nu naar voren gericht waardoor het geluid wat beter is dan bij de originele Tab 10.1. Verder beschikt de tablet nog steeds over dezelfde specificaties als een dual-core Tegra 2 processor, Android 3.2 Honeycomb, een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en de Samsung TouchWiz interface.

De Samsung Galaxy Tab 10.1N is inmiddels de Duitse grens gepasseerd en te koop in Nederland. Dit betekent overigens niet dat de Galaxy Tab 10.1 hier verboden is. Je krijgt puur een extra keus. De Galaxy Tab 10.1N komt in drie verschillende varianten met 16GB, 32GB en 64GB aan intern opslaggeheugen. Daarnaast heb je de keuze uit een witte of zwarte variant en Wifi of Wifi + 3G verbinding. Onderstaand vind je de huidige prijzen van de aangepaste tablet, welke op nagenoeg hetzelfde niveau liggen als de originele tablet. • Delen:

Reacties

 1. Matthijs
  06 januari, 2012 om 9:30

  Wel leuk deze 10.1N maar als je voor deze tablet kiest ben je qua cases ineens zeer beperkt. Het is een beetje als bij de 10.1v van Vodafone, daar is eigenlijk niets passends voor te krijgen. Althans niet van de gevestigde merken.

  De officiële Samsung Book Cover (EFC-1B1NBECSTD) past zowel om de 10.1 als de 10.1N en dekt de speakers – in geopende toestand – niet af. Maar als je gaat voor bijvoorbeeld de voordeligere Folio Stands van Belkin dan zitten de speakers achter een reepje (kunst)leer, ook als je de case open hebt. Niet echt handig als je het mij vraagt…

  Verder is het volgens mij nog steeds niet 100% zeker dat de 10.1 (GT-P7500 en GT-P7510) in Nederland verkocht mogen blijven worden. Hoewel Apple het kort geding verloren heeft legt zij zich daar niet bij neer. Er is nu een bodemprocedure gestart waarin alsnog een verkoopverbod voor de 10.1 wordt geëist. De uitspraak in deze zaak staat als ik het goed heb gepland op 24 januari a.s.

 2. Serge
  21 januari, 2012 om 20:11

  Heb deze tablet per ongeluk gekocht, was er nog niet van op de hoogte dat er meerdere uitvoeringen zijn.
  Weet iemand of de Samsung toetsenborden/docking stations wel werken met deze tablet?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.