Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung onthult Galaxy Tab met 2GHz processor volgende maand

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2012, 13:57 CategorieAndroid

Begin december gingen er al geruchten over een 11.6 inch tablet van Samsung die tijdens het Mobile World Congres volgende maand gepresenteerd zou worden. Naast een groot 11.6 inch display zou de tablet een Retina-achtige resolutie krijgen en beschikken over een 2GHz dual-core processor. Vandaag zijn er nieuwe berichten opgedoken die de komst zouden bevestigen.

Taylor Wimberly van de website Android and Me zou de de tablet in handen hebben gehad tijdens CES 2012. Hier hield Samsung een gesloten seminar over de nieuwe Exynos processors. Er werden wat foto’s gemaakt maar alle aanwezigen werd vriendelijk verzocht deze weer te verwijderen. De tablet zou beschikken over een display dat “groter is dan 10 inch” – 11.6 inch zou dus aardig kunnen kloppen – en een WXQGA resolutie hebben van 2560 bij 1600 pixels. Verder had Samsung de tablet voorzien van een dual-core 2GHz Exynos 5250 processor en Android 4.0.1 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem.

Daarbij gaf Samsung eerder deze week aan ook grotere tablets, naast de Galaxy Note, te willen gaan voorzien van een S-Pen stylus dus dit zou zomaar een van de extra features kunnen zijn. Samsung heeft alle schermformaten, van 5.3 inch tot 10.1 inch, al in het assortiment en de fabrikant heeft eerder aangegeven zoveel mogelijk te willen experimenteren van formaten om de consument een keuze te geven. We zullen het MWC van volgende maand af moeten wachten om te zien wat Samsung exact van plan is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.