Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony brengt Android 4.0 in lente naar Tablet S en Tablet P

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2012, 14:51 CategorieAndroid

Steeds meer fabrikanten maken bekend wanneer het nieuwe Android 4.0 Ice Cream Sandwich besturingssysteem zal verschijnen op de reeds gelanceerde tablets. Zo maakten ASUS en Archos vorige week bekend hun tablets in februari van een update te voorzien en vandaag maakt Sony bekend dat de Tablet S en Tablet P in de lente een update kunnen verwachten.

Helaas kon Sony niet vertellen wanneer exact de update uitgerold zal worden, maar wel liet de fabrikant tegenover The Verge weten dat er een aantal zeer coole en unieke features over Android 4.0 heen gelegd zullen worden. Zo zullen de tablets onder meer Microsoft Office en PlayStation 3 controllers breed gaan ondersteunen. Die laatste feature is een toevoeging op de PlayStation certificering waarmee reeds PlayStation games gedownload en gespeeld kunnen worden.

In Android 3.2 Honeycomb paste Sony ook wat kleine elementen, zoals de applicatie launcher en menubar knoppen, aan om de tablet-ervaring te optimaliseren en de tablets een eigen look te geven. Of Sony dit in Android 4.0 ook doorvoert is niet bekend.

De 9.4 inch Sony Tablet S is al een tijdje in Nederland te krijgen en sinds vorige week is ook de Sony Tablet P in ons land te koop. Dit model wordt alleen verkocht in een 4GB Wifi + 3G variant en heeft een adviesprijs van 599 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.