Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony toont prototypen VAIO slider tablet

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2012, 21:24 CategorieHardware

Tijdens de CES 2012 doet Sony het op het gebied van tablets rustig aan. Waar andere fabrikanten vele nieuwe modellen presenteren laat Sony haar huidige Tablet S en Tablet P modellen nogmaals zien en toont daarnaast prototypen voor toekomstige tablets. Deze prototypen komen voort uit de VAIO serie van Sony waarin momenteel onder meer laptops en accessoires terug te vinden zijn.

De prototypen zijn nog ver verwijderd van een uiteindelijke tablet aangezien ze achter glas geplaatst waren, er geen officiële presentatie aan verbonden was en er ook geen hands-on mogelijkheden waren. Het model wat we in onderstaande video zien is een zogenaamde slider tablet of hybride tablet. Denk bijvoorbeeld aan de ASUS Eee Pad Slider. Het toetsenbord kan onder de tablet uitgeschoven worden om productief te kunnen werken. Daarnaast heeft Sony een gleuf aan de zijde van het keyboard gemaakt voor een stylus. Het design ziet er naar mijn mening zeer strak uit en wanneer Sony hier aan vast kan houden zou dit wel eens een indrukwekkende tablet kunnen worden.

Alles bij elkaar genomen lijkt het dat Sony zich met deze slider tablet voorbereidt op de komst van Windows 8. Een Windows 8 tablet met deze productieve mogelijkheden zou een perfecte aanvulling zijn op het bestaande VAIO assortiment.

Bovenstaande tablet zou meer gericht kunnen zijn op Android en beschikt bovendien over een zeer aantrekkelijk design. Daarbij beschikt het keyboard over achtergrondverlichting en speciale touch knoppen.

Bron: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.