Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Story Wheel: Een uitleg van de Android Design Guidelines

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2012, 20:41 CategorieAndroid

Ik haal niet alleen veel plezier uit het reviewen van tablets want ik mag ook graag spelen met nieuwe websites en diensten. Ik heb vooral een zwak voor diensten die variëren op podcasting en social media curatie. Na vorige week vooral met AudiBoo en Storify gespeeld te hebben heb ik vanmorgen een dienst van SoundCloud Labs geprobeerd, het paar dagen oude Storywheel.

Via Story Wheel kun je afbeeldingen uit je Instagram stream kiezen om die vervolgens met Soundcloud als backend te voorzien van gesproken tekst. Ik heb een Story Wheel gemaakt over de ‘nieuwe’ Android Design Guidelines en waarom die er hopelijk voor gaan zorgen voor een betere Android tablet ervaring. Mits er genoeg developers gebruik gaan maken van deze richtlijnen tilt dat het niveau van de Android (tablet) ervaring naar een hoger niveau. Door het aanwezig zijn van allerlei standaard icons en regels voor het gebruik van navigatie elementen moet de Android app ervaring namelijk uniformer worden.

Omdat de dienst zo nieuw is zijn is het nog wel wat beperkt en missen er een paar goede afspeel controle knoppen en ook bij het maken van een Story Wheel krijg je op het moment nog maar de mogelijkheid om het in één ruk goed te doen, of helemaal niet. Dus het is nog niet heel gepoetst en er zijn nog wat ruwe kantjes aan mijn verhaal over de Android Design Guidelines maar ik ben erg benieuwd naar jullie feedback en of dit format jullie bevalt (voor dit type posts).

Via deze link kom je op de pagina met de ‘diashow’, de presentatie duurt een minuut of tien.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.