Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet op schoot zorgt voor nekklachten

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2012, 12:16 CategorieHardware

In welke positie werk jij meestal met je tablet? Lange tijd naar beneden kijken wanneer je tablet op je schoot ligt kan in ieder geval zorgen voor vervelende nekklachten. Dit blijkt uit een recent onderzoek van de Harvard School of Public Health. Door het naar beneden kijken zijn je nekspieren continue aangespannen waardoor deze overbelast kunnen raken.

Bij een gewone computer kijk je vaak recht vooruit richting het scherm waar je nek minder last van ondervindt. Een tablet wordt vooral in de handen op schoot en liggend op schoot gebruikt, wat nek- en schouderklachten kan veroorzaken. Ook wanneer de tablet in een te kleine hoek op tafel wordt gelegd kan het leiden tot nekklachten. Onderzoekers van de Harvard University hebben verschillende posities om met de tablet te werken met elkaar vergeleken en kwamen tot de conclusie dat je het beste een tablet op tafel kunt leggen/zetten in een grote hoek van 73 graden of meer. De tablet moet net onder of exact op ooghoogte geplaatst zijn om je nek en schouders zo min mogelijk te belasten.

Naast nek- en schouderklachten verwachten de onderzoekers dat consumenten bij het verkeerd gebruik van een tablet ook last kunnen krijgen van armen en polsen. Hier wel men in de nabije toekomst een onderzoek naar doen om zo een complete richtlijn voor tabletgebruik op te stellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.