Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba Portege M930: 13.3 inch slider tablet met Windows 7

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2012, 15:05 CategorieHardware

Toshiba deed het qua presentatie van nieuwe producten tijdens de CES 2012 rustig aan. Zo presenteerde de fabrikant haar Excite tablet (bij ons bekend als de AT200) deze keer in de VS en verder draaide het vooral om prototype tablets. Toch was bij de stand van Microsoft nog een model van Toshiba te vinden dat de fabrikant zelf nog niet gepresenteerd heeft.

Notebookitalia kwam bij Microsoft een product tegen dat tussen de tablets en ultrabooks invalt. De Toshiba Portege M930 is een directe concurrent van onder meer de ASUS Eee Pad Slider, Samsung Series 7 Slate en de Sony VAIO slider tablet. In principe ziet het eruit als een utlrabook/notebook, maar het toetsenbord kan onder het display geschoven worden waardoor je een tablet krijgt. Tijdens de CES draaide de M930 op Windows 7 maar de kans is groot dat Toshiba het product met Windows 8 lanceert.

De slider tablet beschikt onder meer over een 13.3 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Intel Core i5 processor, 4GB aan werkgeheugen, een SD card reader, twee USB poorten, een VGA aansluiting, een ethernet aansluiting, een HDMI aansluiting en een opslaggeheugen (SSD) van 256GB. Kijkend naar het gewicht van 1,91 kilogram moeten we eigenlijk al inzien dat het meer een notebook dan een tablet is. Mobiliteit, een belangrijk aspect van tablets, is in ieder geval niet van toepassing.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.