Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Transformer Prime update brengt fixes en zou GPS functie verbeteren

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2012, 13:01 CategorieHardware

ASUS Benelux heeft op haar Facebook pagina laten weten dat er een software update beschikbaar is voor de Eee Pad Transformer Prime tablet. De fabrikant geeft aan dat er een aantal grafische problemen aangepakt worden met de update, maar diverse gebruikers melden dat ook de GPS functie verbeterd is.

Volgens ASUS zal de update, welke versienummer v9.4.2.11 bevat, de problemen die sommige gebruikers met het scherm ervaren oplossen. Zo moeten zichtbare horizontale strepen verdwijnen en moet signaalruis niet meer zichtbaar zijn bij het kijken van een video of het roteren van de tablet. Natuurlijk zijn deze fixes al mooi, maar leden van het XDA-Developers forum weten te melden dat ook de GPS driver een update gekregen heeft. Sommige gebruikers geven aan dat de signaalsterkte hiermee verbeterd is en de GPS functie buitenshuis nu redelijk te gebruiken is.

ASUS Benelux houdt vast aan de bovenstaande fixes en laat niks los over een update van de GPS driver middels deze update. Wel geeft de fabrikant aan dat bij de update naar Ice Cream Sandwich een nieuwe GPS driver zat. Toch zal de GPS functie nooit te vergelijken zijn met die van een smartphone of navigatiesysteem aangezien het probleem niet in de driver maar in het hardware design zit. Het aluminium frame beperkt namelijk de signaalsterkte.

Mocht je de update gedownload hebben en een duidelijke verbetering qua GPS signaal waarnemen, laat het dan hieronder even weten.

 • Delen:

Reacties

 1. Andy
  19 januari, 2012 om 17:57

  Tot op heden staat deupdate er nog niet op

 2. Frank
  19 januari, 2012 om 23:33

  Nog niets gezien…..ik hoop dat het wachten wat opleverd….want mijn gps doet helemaal niets….al laat ik hem 3 uur buiten liggen ….

 3. T.A Blet
  20 januari, 2012 om 7:29

  Binnen.
  Nog steeds slechte ontvangst binnen.
  Geen lock.

 4. Rik
  25 januari, 2012 om 11:38

  Ik heb de Prime nu ook 3 dagen in bezit maar de GPS werkt echt niet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.