Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ViewSonic lanceert ViewPad e70 tablet met Android 4.0

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2012, 17:31 CategorieHardware

ViewSonic heeft nog een tweetal 7 inch tablets in de planning staan die we vorig jaar al een aantal keer voorbij hebben zien komen, maar daar komt nu een nieuwe 7 inch variant bij. Tijdens de CES 2012 heeft ViewSonic de ViewPad e70 gelanceerd, een 7 inch tablet met Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem voor een prijs van maar 169 dollar in de VS.

Je krijgt dan ook waar je voor betaalt en hoeft dus geen grote verwachtingen te hebben. Android 4.0 is opensource, in tegenstelling tot Android 3.2 Honeycomb, en daarom ook eenvoudig te gebruiken op budget tablets. De ViewPad e70 beschikt onder meer over een capacitief display met een resolutie van 800 bij 480 pixels, een 1GHz single-core processor, een microSD card reader, een microHDMI uitgang, een USB poort en 4GB aan intern opslaggeheugen. Het apparaat beschikt niet over een Google certificering en dus krijg je ook geen toegang tot de Android Market. De ViewPad e70 moet dit kwartaal nog in de VS verschijnen voor 169 dollar. Of en wanneer de tablet naar Europa komt is nog niet bekend.

ViewSonic ViewPad e70 hands-on video

De ViewPad e70 is slechts het begin van een grote golf aan budget tablets met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Tijdens de CES 2012 worden er tientallen geïntroduceerd die we niet eens voorbij zien komen en daarnaast zullen er komend jaar een hoop onbekende en goedkope tablets in de winkels komen te liggen.

Bron: Liliputing

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.