Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Yarvik lanceert eerste Android 4.0 budget tablet: TAB465EUK GoTab

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2012, 19:08 CategorieAndroid

We kennen Yarvik van de vele budget tablets, welke tot op heden allemaal draaiden op het Android 2.3 Gingerbread besturingssysteem of een oudere versie. Deze Android 2.x versies zijn geoptimaliseerd voor smartphones en dus niet ideaal voor tablets. Deze week lanceert Yarvik haar eerste tablet met Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor een optimale tablet ervaring.

De broncode Android 3.2 Honeycomb werd door Google niet vrijgegeven en dus konden fabrikanten als Yarvik hier niks mee. Het wachten was op Android 4.0 en nu deze versie gearriveerd is kunnen ook de fabrikanten van budget tablets het meest recente besturingssysteem gebruiken. Yarvik trapt in Nederland af met de TAB465EUK GoTab Exxa Android 4.0 tablet. Niet alleen het besturingssysteem is anders dan we gewend zijn, ook het formaat wijkt af van eerdere Yarvik tablets. Dit model beschikt namelijk over een 9.7 inch display.

Yarvik TAB465

Hoewel we nog steeds te maken hebben met een budget tablet beschikt de TAB465 over aardige specificaties. Zo krijg je een 9.7 inch IPS display met een capacitief touchscreen en een resolutie van 1024 bij 768 pixels, een 1.2GHz Cortex A8 processor, 1024MB aan werkgeheugen, 8GB aan intern opslaggeheugen, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden, twee USB 2.0 poorten, een mini HDMI uitgang, een 2.0 megapixel camera aan de achterzijde, een VGA camera aan de voorzijde, en een 8000 mAh batterij. De tablet heeft een gewicht van 655 gram en een afmeting van 244 bij 191 bij 10 mm. Qua software krijg je geen toegang tot de Android Market. Applicaties kunnen gedownload worden uit een alternatieve Android market.

De Yarvik TAB465 moet binnenkort in Nederland verschijnen en uit onderstaande prijsvergelijking kunnen we halen dat de prijs rond de 229 euro zal liggen. Benieuwd naar welke tablets Yarvik nog meer in het assortiment heeft? Bekijk dan alle Yarvik tablets in de Tablet Productgids. • Delen:

Reacties

 1. Tom
  09 maart, 2012 om 20:43

  Ziet er zeker goed uit.
  Jammer van de scherm grootte, had graag een 10.1 gezien.
  Helemaal jammer van de Market. Dik minpunt.
  Helaas geen dual-core, maar dan was ie denk ook wel 50 tot 100 euro duurder geweest.
  Camera van 2 mgpix is ook slecht, hadden ze wel 5 of 8 mogen maken en dan een paar tientjes er boven op.

  • eric
   17 april, 2012 om 20:34

   Maar dan kom je op een prijs, dat mensen ook een “top”merk kunnen kopen en dus daarvoor kiezen. In de budgetmarkt is het veel plussen en minnen.

   • Tom
    17 april, 2012 om 21:16

    Ja waarschijnlijk wel, ik merk wat dat ik toen ik die reactie plaatste in een negatieve bui was :p Alleen maar klagen xd

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.