Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘7 inch Google tablet rolt in april van de band’

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2012, 11:15 CategorieHardware

Er gaan al langer geruchten over een tablet van Google, wellicht een Nexus tablet, en ook Google zelf heeft al eens door laten schemeren met een referentie tablet te komen. DisplaySearch analist Richard Shim denkt te weten wanneer de tablet op de markt komt. Volgens Shim heeft het apparaat een display van 7 inch en rolt deze in april van de band.

De Google tablet zou verder beschikken over een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en in eerste instantie zullen er volgens Shim 1.5 tot 2 miljoen exemplaren geproduceerd worden. Google zou met een eigen tablet een standaard voor fabrikanten neer willen zetten, exact zoals de internetgigant met de Galaxy Nexus smartphone gedaan heeft. Vanzelfsprekend draait de nieuwe tablet dan op het Android 4.0 Ice Cream Sandwich besturingssysteem.

Toch is het volgens Shim nog niet duidelijk hoe Google de tablet in de markt wil zetten. Google zou ervoor kunnen kiezen om een budget model te lanceren dat de concurrentie aangaat met onder meer de Kindle Fire, maar aan de andere kant kan het ook een premium model worden. De tweede optie past bij een uitspraak van Google’s topman Eric Schmidt. Schmidt gaf afgelopen december aan dat Google bezig was met de ontwikkeling van een tablet van de hoogste kwaliteit.

CNET heeft Google om een reactie op dit bericht gevraagd maar helaas wilde men daar niet reageren.

Bron: CNET

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.