Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Adobe Photoshop Touch nu beschikbaar voor de iPad 2

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2012, 9:45 CategorieApplicaties

Adobe heeft vandaag de lange verwachte Adobe Touch applicatie voor de iPad uitgebracht. Voor Android is Adobe Photoshop Touch al een paar maande beschikbaar maar iOS gebruikers hebben wat langer geduld moeten hebben. De applicatie is onderdeel van 6 andere Adobe applicaties en biedt veel van dezelfde functies die je kent van de desktop versie van Adobe Photoshop.

De Adobe Photoshop Touch app is een stuk uitgebreider dan de Photoshop app die Adobe eerder lanceerde. Zo kun je meerdere lagen (layers) aanmaken en de camera van de tablet gebruiken voor het vullen van een achtergrond en de ‘scribble selection tool’ voor het extraheren van elementen uit een foto middels vingerbewegingen. Ook kun je foto’s importeren van verschillende bronnen als Google, Facebook en de Creative Cloud. Deze creaties kun je vervolgens weer delen via Facebook, Picasa of andere online diensten.

Verder is Photoshop Touch verbonden met Creative Cloud, een online opslagruimte van Adobe waar je simpel bestanden kunt uitwisselen tussen iPad en PC. Op deze manier kun je onderweg snel iets opstarten en thuis op de PC verder werken.

De applicatie werkt alleen met de iPad 2 en onder iOS 5, en is vanaf nu beschikbaar in de App Store voor 10 dollar. Naast Photoshop Touch komt Adobe binnenkort met nog 5 applicaties; Collage, Debut, Ideas, Kuler en Proto.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.