Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple test 8 inch iPad’

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2012, 11:51 CategorieApple

Ok, het laatste iPad gerucht van vandaag. Volgens The Wall Straat Journal zou Apple namelijk bezig zijn met het testen van een 8 inch iPad, wat op zich wel interessant is. Hoewel Apple – Steve Jobs – altijd tegen een kleinere versie van de tablet was lijkt het bedrijf nu toch mogelijkheden te onderzoeken om een iPad Mini (?) op de markt te brengen.

Volgens bronnen van The Wall Street Journal zou de 8 inch variant specificaties hebben die grotendeels overeen komen met die van de iPad 2. Zo is de resolutie van het display ongeveer 1.024 bij 768 pixels en draait de tablet op een A5 processor. De testpanelen (van 7.85 inch) zouden bij LG Display en AU Optronics vandaag komen en kunnen vanaf eind 2012 geproduceerd worden.

Toch gaat het momenteel alleen om tests die met toeleveranciers worden uitgevoerd en is de kans nihil dat Apple er ook binnenkort mee op de markt zal komen. Daarbij is het natuurlijk een iPad gerucht en test Apple wel vaker meerdere schermformaten zonder deze ooit op de markt te brengen. Mocht het formaat volgens Apple voordelen hebben ten opzichte van de huidige 9.7 inch iPad dan zouden we in de toekomst wellicht een breder assortiment kunnen gaan zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.