Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS lanceert Transformer Pad Infinity 700 tablet serie

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2012, 11:44 CategorieHardware

ASUS heeft vandaag tijdens het Mobile World Congress 2012 een “nieuwe” tablet gelanceerd; de Transformer Pad Infinity 700. Deze tablet hebben we al een keer voorbij zien komen maar ASUS komt nu met verschillende varianten. De Infinity Pad series wordt de nieuwe high-end series van ASUS en met de introductie van de serie gaat ook de naam Eee Pad verloren.

Eind vorig jaar lanceerde ASUS de Eee Pad Transformer Prime, ook wel TF201 genaamd. Deze tablet werd als high-end model in de markt gezet en beschikte over een quad-core processor. Niet lang daarna kwam ASUS tijdens de CES 2012 met de nieuwe TF700T (Transformer 700 series) die daar weer boven zou komen en onder meer een Full HD display en een 8 megapixel camera zou hebben. In principe is de TF700T nu omgedoopt tot de Transformer Pad Infinity 700 serie. Toch doet ASUS hier iets opvallends aangezien de Wifi-only variant exact zo uitgerust is zoals we de tablet tijdens de CES 2012 zagen, onder meer met een quad-core Tegra 3 processor geklokt op 1.6GHz en een 8 megapixel camera met een F2.2 aperture. Wil je een 3G versie van de Infinity Pad dan krijg je automatisch een Qualcomm MSM 8960 Snapdragon S4 1.5GHz dual-processor met ook 4G ondersteuning.

De verdere specificaties zullen in beide modellen gelijk blijven. Zo krijg je onder meer een 2 megapixel camera op de voorzijde, de 8 megapixel camera aan de achterzijde, 1GB aan werkgeheugen, een HDMI aansluiting, 8GB aan levenslange online opslagruimte bij ASUS, Wifi, Bluetooth 4.0 (2.1 voor 3G/4G versie), een 10.1 inch Super IPS + display met een Full HD resolutie, en Gorilla Glass voor extra bescherming. Qua software krijg je Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Hands-on video ASUS Transformer Pad Infinity 700

De tablet is 8.5mm dik en zoals je kunt zien is het design aan de achterzijde aangepast om een betere Wifi en GPS verbinding tot stand te kunnen brengen. Het overgrote deel van het design heeft nog een aluminium look wat de tablet een high-end imago meegeeft. De Transformer Pad 300 serie is een stapje lager, wat onder meer te zien is aan het volledig van kunststof gemaakt design. De tablet moet een batterijduur hebben van 10 uur en het dock moet hier 6 uur aan toe voegen Het dock weegt 546 gram. Het keyboard dock beschikt daarbij over een USB 2.0 poort en een SD card reader.

Ook zal ASUS een low-end model met 16GB lanceren, terwijl de TF700T alleen in een 32GB en 64GB gelanceerd zou worden. De Transformer Pad Infinity 700 wordt wederom in het antraciet/grijs en champagne geleverd. Over de prijs en beschikbaarheid is nog niks bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. stijn
  27 februari, 2012 om 14:40

  Komaan prijzen van dat ding met wifi only (32gb) versie !
  Ben benieuwd.
  Leuk ook dat deze dan toch tegra3 processor krijgt!
  Release date?

 2. stijn
  27 februari, 2012 om 14:46

  Komt deze wifi versie (32) ook zonder dock?

  • Martijn
   27 februari, 2012 om 14:58

   Over prijzen en modellen is nog bijna niks bekend. Het is een indicatie maar meer weet ik ook niet.

 3. breda
  28 februari, 2012 om 7:22

  Kan ik dit high end model nu zien als de opvolger van de prime?

  Als deze nu wel helemaal naar mijn zin is, dan kan het nog wel een ipad 3 concurrent worden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.