Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Padfone officieel gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2012, 12:23 CategorieHardware

We hebben de Padfone al meerdere malen op verschillende beurzen voorbij zien komen maar nu is de tablet dan ook officieel gepresenteerd. De Padfone beschikt nog steeds over hetzelfde concept van een tablet met een gleuf waar je een bijbehorende smartphone in kunt schuiven.

De smartphone is ten opzichte van eerder getoonde modellen flink verbeterd. Zo beschikt het apparaat over een 4.3 inch super AMOLED qHD display (960×540 pixels), een Qualcomm Snapdragon dual-core S4 1.5GHz processor, een 8 megapixel camera aan de achterzijde met LED flitser, een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde voor videogesprekken, een microUSB aansluiting, en Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem. Verder krijg je onder meer een opslaggeheugen van 16GB, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden, Bluetooth 4.0, GPS, A-GPS en een 3G module voor mobiel internet. De smartphone is maar 9.2mm dik en weegt 129 gram. Met tablet weegt het geheel 724 gram.

PadStation

De tablet waar de smartphone ingeschoven kan worden heeft de naam PadStation meegekregen. De tablet heeft een formaat van 10.1 inch met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en beschikt over zowel een microUSB als een microHDMI aansluiting. Ook de tablet zelf beschik over een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde. Het wordt gezien als een soort accessoire die je bij de smartphone kunt kopen om zo op een groot display te kunnen surfen of video’s te kunnen kijken. Ook zorgt de tablet voor een langere batterijduur.

Keyboard dock en stylus

Ook kan er een optioneel keyboard dock bij de Padfone gekocht worden zoals we kennen van de eerder Transformer tablets. Het keyboard dock dat met de Padfone werkt is hetzelfde keyboard dock als voor de Transformer Prime. Een andere nieuwe features is een stylus die tegelijkertijd dient als een headset voor het voeren van gesprekken. De batterijduur van de smartphone kan met tablet dock vijfmaal vergroot worden en met keyboard dock zelfs negen maal vergroot worden.

ASUS Padfone hands-on video

Hands-on Video accessoires ASUS Padfone

De Padfone is dus een zeer compleet concept dat je zowel een smartphone, een tablet als een laptop biedt. De gehele combinatie moet ergens in april op de markt verschijnen en wordt in combinatie met stylus geleverd. Over de prijs is nog niks bekend.

Eerder vandaag lanceerde ASUS reeds de nieuwe Transformer Pad 300 budget serie en de Transformer Pad Infinity 700 high-end serie.

 • Delen:

Reacties

 1. Sam
  27 februari, 2012 om 18:13

  Erg interessant apparaat. Hoop dat we daar snel eentje van hebben voor een review. Asus moet geprezen worden voor hun hybride oplossingen.

 2. amaliax
  28 februari, 2012 om 11:26

  It is nice but i’m wondering what happens if your fone rings while it is inside the tablet. do you need to scramble like mad to get it out? disrupting what you are working on on the tablet or laptop? and is the thick cord on the stylus for the exhibition or is it there always?

  • Martijn
   28 februari, 2012 om 11:34

   Cord is for exhibition. And when the phone rings you use the Bluetooth headset in the stylus :)

 3. ASDFGHJKUGFQIWYFDW
  28 februari, 2012 om 12:16

  is het al bekend waanneer hij in nederland aankomt en wordt verkocht ?
  en voor hoeveel euro je hem kan kopen????

  • ASDFGHJKUGFQIWYFDW
   28 februari, 2012 om 12:30

   wat KUN je doen als je de telefoon kapot maakt of kwijt raakt??
   dan betekent het dus dat je de tablet zelf , ook niet meer kunt gebruiken .
   hebben ze dan niet een extra accesoir dat goedgkoop is en het zelfde werking heeft alsof je de telefoon in de tablet zet maar dat het eigenlijk geen telefoon is maar een soort van batterij die je dan vervangt voor die telefoon??

   • Martijn
    28 februari, 2012 om 12:33

    Ja, dat is een lastige. Een nieuwe telefoon kopen (dezelfde) ben ik bang.

   • ASDFGHJKUGFQIWYFDW
    28 februari, 2012 om 20:08

    is die stylus oplaadbaar of moeten er betterijen in?

  • Martijn
   28 februari, 2012 om 12:33

   Nee, dat is nog niet bekend.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.