Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS toont Dynamic Display techniek voor de Padfone

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2012, 14:14 CategorieAndroid

Op het eerste gezicht is de Padfone natuurlijk een interessant apparaat aangezien je zowel een smartphone als een tablet hebt, maar er is dat wel zo handig? Als je wel eens een Android 4.0 smartphone en tablet in de handen hebt gehad zul je weten dat veel applicaties er op de smartphone anders uitzien dan op een tablet. Dit komt doordat applicaties voor een tablet gebruikmaken van het grotere display.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste versie van Android die geoptimaliseerd is voor zowel smartphones als tablets. Beiden krijgen binnen Android 4.0 een aangepaste interface te zien (ook qua apps) die past bij het schermformaat. Alles qua software draait op het smartphone gedeelte van de Padfone en hierdoor zou je denken dat je dus helaas opgescheept zit met de smartphone versie van applicaties. Om deze reden heeft ASUS de Dynamic Display techniek ontwikkeld.

De Dynamic Display techniek zorgt ervoor dat er automatisch geschakeld wordt tussen de smartphone interface en de tablet interface van Android 4.0. Zoals je in onderstaande video kunt zien kun je op de smartphone je e-mails lezen in een smartphone versie van de app en vervolgens de smartphone achterin de tablet schuiven en je e-mails lezen in de tablet versie van de applicatie. Toch moeten applicaties deze twee modi ook ondersteunen en daarom zegt ASUS hard aan het werk te zijn om ontwikkelaars over te halen hier rekening mee te houden. De applicaties die standaard met de Padfone komen beschikken in ieder geval over ondersteuning voor de techniek.

Benieuwd naar alle specificaties van de ASUS Padfone en de laatste nieuwtjes omtrent deze tablet / smartphone combinatie? Lees dan verder op de productpagina.

Bron: Techinstyle

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.