Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer Prime bootloader unlock tool te downloaden

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2012, 17:32 CategorieHardware

De introductie van de ASUS Eee Pad Transformer Prime ging op zijn zachts gezegd niet helemaal soepel. Zo hadden veel gebruikers last van Wifi en GPS problemen en had ASUS ook nog eens besloten de bootloader te vergrendelen zodat je geen custom ROM kunt installeren. Op dit laatste punt kwam de fabrikant al snel terug door aan te geven een bootloader unlock tool uit te brengen.

Inmiddels is deze bootloader unlock tool te downloaden zodat je, mocht je het willen, met de tablet aan de slag kunt. Om je op de ‘gevaren’ van het unlocken te wijzen heeft ASUS een uitgebreide waarschuwing bij de download gezet. Zo is het na het gebruik van de tool niet mogelijk je ASUS product terug te zetten naar de originele instellingen en vervalt de complete garantie van de Transformer Prime. Alsof dat nog niet genoeg is wordt ook de software niet meer gezien als originele software en dus kun je toekomstige updates van ASUS ook vergeten.

De tool werkt alleen als je de Transformer Prime een update hebt gegeven naar de officiële Ice Cream Sandwich ROM en, net als bij alle andere bootloader unlocks, wordt je persoonlijke informatie volledig gewist. Mocht je ondanks dit alles toch nog trek hebben in het installeren van een custom ROM dan kun je terecht op de downloadpagina van ASUS.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.