Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Avid brengt high-end Avid Studio video editor naar de iPad

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2012, 11:29 CategorieApplicaties

In de wereld van desktops zijn Avid en Apple’s Final Cut Pro de grootste video-editing systemen voor professioneel gebruik. Je zou zeggen dat Apple het gebruik van Final Cut Pro wel zou uitbreiden naar de iPad maar het is Avid dat de eerste stap zet. De high-end video montage software is vanaf heden beschikbaar voor de tablet en bevat veel features van de desktop versie.

Apple heeft natuurlijk iMovie, maar dat is qua functionaliteit niet te vergelijken met de FCP of Avid. Volgens Avid heeft de iPad applicatie niet veel functionaliteit verloren ten opzichte van de desktop versie en daarnaast zijn er verschillende elementen aan de interface aangepast voor een optimale tablet-ervaring. De applicatie wordt wel gezien als een uitbreiding van de desktop software aangezien het mogelijk is om projecten die op de iPad aangemaakt zijn te importeren op de Avid desktop versie en verder te werken. Helaas is het andersom niet mogelijk.

Volgens Avid is de lancering van de iPad applicatie een reactie op de verschuiving in hoe content creatie plaatsvindt. Tablets worden steeds meer gebruiken voor productiviteit en niet alleen maar voor het consumeren van informatie en entertainment. Momenteel is er alleen een Avid applicatie voor de iPad beschikbaar, maar Avid geeft aan dat er in de toekomst waarschijnlijk ook apps voor andere platformen verschijnen. De Avid Studio app is vanaf nu te downloaden uit de AppStore voor 3,99 euro. Deze introductieprijs zal na een maand met 3 euro verhoogd worden.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.