Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

China zal iPad niet verbieden

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2012, 11:22 CategorieApple

Hoewel het Chinese bedrijf Proview door de Chinese rechter in het gelijk is gesteld over het feit dat Apple inbreuk maakt op het merkrecht van de iPad is de Chinese overheid niet van plan de tablet van Apple ook daadwerkelijk van de Chinese markt te weren. Dit zou namelijk een te grote invloed op de economie hebben.

Tegenover Reuters laten vertegenwoordigers van Proview weten geprobeerd te hebben om een import- en exportverbod in te stellen maar dat dit afgewezen werd. China is een zeer belangrijk land voor Apple, zowel qua productie als qua verkoop. De iPad (en andere producten van Apple) worden bij het Chinese Foxconn gemaakt en gezien het om zeer grote hoeveelheden gaat zou dit wel eens invloed kunnen hebben op de werkgelegenheid. Daarbij zijn ook de Chinese consumenten helemaal weg van de iPad.

Onlangs kreeg Proview het wel voor elkaar dat er iPads uit diverse Chinese winkels verwijderd werden. Toch ging het in dit geval maar op kleine aantallen die dienden voor het onderzoek. Mocht de Chinese overheid tegenstand blijven bieden voor het import- en exportverbod dan heeft Proview nog steeds de mogelijkheid Apple wat pijn te doen want het bedrijf eist namelijk 1.3 miljard dollar schadevergoeding voor het gebruik van de naam iPad.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.