Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chinese overheid verwijdert iPad uit winkels

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2012, 15:12 CategorieApple

We hebben het er al een aantal keer over gehad maar tot op heden was er nog weinig van te merken voor consumenten. Apple is namelijk in China aangeklaagd voor het gebruik van het iPad trademark dat in handen zou zijn van het bedrijf Proview Technology. Dit bedrijf zou een miljarden schadevergoeding eisen en wil dat Apple de verkopen van de iPad stopzet.

Apple heeft de rechtszaak in eerste instantie verloren maar is natuurlijk in hoger beroep gegaan. Daarbij heeft een advocaat van Proview de Chinese autoriteiten gevraagd om in diverse steden het promotiemateriaal dat het iPad trademark schendt te onderzoeken en te verwijderen. De Chinese Administrations of Industry and Commerce (AIC) heeft nu 45 iPads uit winkels in Shijiazhuang laten verwijderen. Wel zouden consumenten wanneer ze naar de tablet vragen gewoon een iPad kunnen kopen. Andere retailers zouden hun zichtbare iPad voorraad en promotiemateriaal verwijderd hebben om zo inbeslagname te voorkomen.

Proview en Apple stonden in december vorig jaar voor de rechter omdat Proview de iPad naam in 2000 al geregistreerd zou hebben. Apple is ervan overtuigd dat zij de naam gekocht heeft van een Engels bedrijf dat het weer van een dochter van Proview gekocht zou hebben maar Proview zegt nergens toestemming voor gegeven te hebben.

Bron: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.