Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Een uniek kijkje in de fabriek waar de iPad en iPhone gemaakt worden

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2012, 19:02 CategorieApple

Apple is van een bedrijf in een garage uitgegroeid tot een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld. Consumenten staan uren in de rij om een nieuwe iPhone of een iPad te pakken te krijgen. Een van de drijvende krachten achter Apple is de Foxconn fabriek in China waar het grootste deel van de producten gemaakt wordt. Het Amerikaanse ABC heeft een uniek kijkje achter de schermen mogen maken.

Foxconn, en daardoor ook Apple, is de laatste tijd overwegend negatief in het nieuws te vinden. De werknemers zouden teveel uren maken, te weinig betaald krijgen en er zou teveel druk op ze uitgeoefend worden. Of dit laatste zo is kunnen we niet echt opmaken uit de uitzending van ABC, maar interessant is deze unieke kijk in de fabriek van de iPad en iPhone wel. Zo komen we onder meer te weten het vijf dagen duurt om een iPad te maken. Deze iPad gaat tijdens deze dagen door 325 verschillende handen. Ook maakt de fabriek zo’n 300.000 camera modules voor de iPad per dag. Helaas wordt het ook duidelijk dat de werkomstandigheden in China heel anders zijn dan we hier gewend zijn. Zo krijgen de werknemers 1,87 dollar per uur, werken ze 12 uur per dag en slapen velen van hen ook nog eens in een kamer met 6 tot 8 anderen.

  • Delen:

Reacties

  1. MARC VERSTRICHT
    27 maart, 2017 om 9:58

    IK HEB EEN IPHONE 5S GEKOCHT VAN EEN STERFGEVAL IS 2 JAAR OUD EEN PAARMANDEN HIJ START NU NIET MEER OP IK HEB ER MEE NAAR DE WINKEL GEGAAN EN DIE ZEGGEN DAT DE MOEDERBORD STUK IS WAT KAN IK NU ER NOG MEE DOEN KUNNEN JULLIE MIJ ER MEE HELPEN

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.