Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste indruk Samsung Galaxy Tab 2 (7.0)

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2012, 12:11 CategorieHardware

Eerder deze week onthulde Samsung haar zoveelste tablet in de vorm van de Galaxy Tab 2 (7.0). Dit model is de officiële opvolger van de originele 7 inch Galaxy Tab en is kijkend naar de specificaties en de prijs vooral gericht op het onderste deel van de markt. Tijdens de presentatie hebben diverse media de Galaxy Tab 2 in handen gekregen voor een eerste indruk.

De Galaxy Tab 2 is een 7 inch instapmodel dat standaard uitgerust zal worden met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De tablet beschikt onder meer over een 1GHz processor, 16GB aan opslaggeheugen, optioneel 3G, een microSD card reader, een 3 megapixel camera op de achterzijde, een USB 2.0 aansluiting, Wifi, Bluetooth en een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. De tablet zal ergens in het tweede kwartaal naar Nederland komen maar het is nog niet duidelijk of zowel de Wifi-only als de Wifi + 3G variant naar ons land komt.

Pocket-Lint was vooral onder de indruk van de soepele werking van Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ondanks de wat tragere 1GHz processor. Daarbij zou de bouwkwaliteit zeer goed zijn en hoewel het geen AMOLED is zou het display bij veel omgevingslicht nog goed leesbaar zijn. Het Franse Android-france heeft een korte video impressie van de Galaxy Tab 2 gemaakt welke je hieronder vindt.

De prijs van de Galaxy Tab 2 zal liggen op 399 euro voor de 16GB 3G + Wifi variant en 299 euro voor 16GB Wifi-only variant. Of dit aan de hoge kant is hangt onder meer af van concurrerende 7 inch tablets. Kijk bijvoorbeeld naar de ASUS Eee Pad MeMO. Dit model zal naar Nederland komen met een quad-core processor en Android 4.0 Ice Cream Sandwich. ASUS liet tijdens de CES 2012 weten de prijs op 250 dollar willen te zetten wat (letterlijk) omgezet in euros een meer waar voor minder geld is.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.