Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Geen Flash voor Windows 8 ARM en x86 tablets

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2012, 13:18 CategorieBesturingssystemen

Er komt langzaam maar zeker een einde aan Adobe’s Flash. Nadat Google en Adobe vorig jaar bekendmaakten te stoppen met de Flash ondersteuning in Android en ook de nieuwe Chrome browser voor Android niet meer beschikt over Flash ondersteuning lijkt ook Windows 8 het te moeten gaan doen zonder het ooit zo populaire Flash.

Internet Explorer op zowel Windows 8 tablets met een ARM processor als Windows 8 tablets met een x86 processor zal niet voorzien worden van een Flash plugin. De standaard browser biedt, in de Metro interface, zelfs geen ondersteuning voor welke plugin dan ook. Microsoft wil door het weigeren van plugins de prestaties en snelheid op hoog niveau houden, en ook de batterijduur zou door plugins beïnvloed kunnen worden. Met in-browser technieken als Javascript en HTML5 moet het volgens Microsoft mogelijk zijn om plugin-vrij te werken.

Het customizen van de browser is iets wat veel gebruikers tegenwoordig doen maar met Windows 8 zal dit dus nagenoeg onmogelijk worden. Het is niet duidelijk of je de mogelijkheid krijgt om een externe browser als FireFox of Chrome voor Windows 8 te downloaden om alsnog plugins en extensies te gebruiken. Applicaties voor de Metro interface kunnen alleen uit de Windows Store gedownload worden en Microsoft moet hier dus expliciet toestemming voor geven.

Internet Explorer op de desktop interface van Windows 8 x86 apparaten zal overigens voorlopig nog wel ondersteuning bieden voor plugins, en dus Flash. Nadeel is dus dat je voor Flash weergave en het customizen van Explorer altijd met de browser in de desktop interface moet werken.

Bron: Electronista

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.