Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Docs krijgt hoge resolutie documenten en offline weergave

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2012, 12:27 CategorieAndroid

Google Docs is een zeer populaire applicatie voor Android smartphones en tablets waarmee bestanden door verschillende personen online bewerkt en gedeeld kunnen worden. Nadeel is dat het bekijken ook online moet gebeuren. Maar wat als je geen Wifi of 3G verbinding hebt? Vanaf nu is ook het offline bekijken van documenten mogelijk.

Op de desktop was het al mogelijk om documenten offline te bekijken en nu wordt deze functionaliteit ook beschikbaar voor Android gebruikers. Zo kun je elk willekeurig bestand kiezen in Google Docs en op de knop ‘Make offline’ klikken om het document offline beschikbaar te stellen. Je kunt er ook voor kiezen bestanden automatisch voor offline viewing te laten downloaden. In het laatste geval wordt alles automatisch bijgewerkt wanneer je met het internet verbonden bent.

Ook de leesbaarheid van Google Docs documenten is voor tablets aangepast. Vanaf heden is het mogelijk om documenten op tablets in hoge resolutie te bekijken en eenvoudig door pagina’s te scrollen of bladeren wat de lees-ervaring volgens Google flink moet verbeteren.

Bron: GoogleDocs

 • Delen:

Reacties

 1. Sam
  03 februari, 2012 om 15:15

  Geen offline bewerking toch? Alleen kijken.

  • Martijn
   03 februari, 2012 om 15:36

   Klopt. Aangepast!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.