Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on met de Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) en Galaxy Tab 2 (10.1)

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2012, 11:08 CategorieHardware

Samsung heeft gisteren twee nieuwe tablets officieel gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De Galaxy Tab 2 (7.0) zagen we eerder deze maand al voorbij komen maar daar werd gisteren een grotere 10.1 inch variant aan toegevoegd. De 10.1 inch versie is de opvolger van de Galaxy Tab 10.1 maar is qua specificaties niet heel indrukwekkend.

Kijkend naar de specificaties zijn de Galaxy Tab 2 (10.1) en de Galaxy Tab 2 (7.0) grotendeels hetzelfde. Beide modellen draaien op een 1GHz dual-core processor, hebben 1GB aan werkgeheugen en hebben Android 4.0 Ice Cream Sandwich met de Samsung TouchWiz interface als besturingssysteem. Het verschil tussen beide tablets zit hem in het display. Zo beschikt de 10.1 inch versie over een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en de 7 inch versie over een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Het design doet vooral denken aan de aangepaste N-versies die Samsung op de Duitse markt bracht. Zo wijzen de speakers in de nieuwe modellen naar voren. Netbooknews heeft tijdens het MWC al een handson video kunnen maken met beide modellen.

Hands-on video Galaxy Tab 2 (10.1)

Hands-on video Galaxy Tab 2 (7.0)

Zowel de Galaxy Tab 2 (10.1) als de Galaxy Tab 2 (7.0) moet in het tweede kwartaal in Nederland verschijnen. De 10.1 inch variant zal 399 euro gaan kosten voor de Wifi-only variant en 499 euro voor de Wifi + 3G variant. De 7 inch versie Wifi-only versie krijgt een adviesprijs van 299 euro, terwijl de Wifi + 3G versie 399 euro zal kosten. Het is nog niet bekend of alle modellen ook daadwerkelijk in Nederland verschijnen.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Galaxy Tab 2 (10.1) en de Galaxy Tab 2 (7.0).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.