Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP geeft Android broncode vrij voor HP TouchPad

Geschreven door
Geplaatst op8 februari 2012, 13:31 CategorieAndroid

De HP TouchPad is inmiddels iets wat ver achter ons ligt, maar dat betekent niet dat er qua software niet meer aan gewerkt wordt. Voor diegenen die webOS trouw willen blijven zal er ondersteuning geboden blijven worden door het Open Source maken van het besturingssysteem en voor diegenen die de voorkeur geven aan Android heeft HP nu de broncode vrijgegeven.

Dat HP de broncode van de Android kernel voor de TouchPad vrijgeeft toont aan dat de fabrikant hier al een tijdje aan werkte. Uit de broncode blijkt dat de laatste aanpassing in maart van vorig jaar gedaan is. Na die tijd heeft HP waarschijnlijk besloten verder te gaan met webOS. Vorig jaar doken er TouchPad tablets op die standaard uitgerust waren met Android Gingerbread in plaats van webOS. HP gaf in eerste instantie aan hier niks mee te maken te hebben maar liet iets later weten dat het een fout was en de tablets niet voor de verkoop bedoeld waren.

De Android kernel kan gebruikt worden als basis voor Android 2.3 Gingerbread, een mobiele versie van het Android besturingssysteem. Met het vrijgeven van de broncode kunnen de ontwikkelaars van onder meer CyanogenMod eindelijk de Android port voor de TouchPad afronden en beschikbaar stellen voor bezitters van de tablet.

Bron: Netbooknews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.