Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP’s Windows 8 tablet gaat de concurrentie met de iPad aan

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2012, 15:22 CategorieHardware

Hewlett-Packard had niet veel succes met de TouchPad maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van om nog een poging te wagen in de tabletmarkt. CEO van HP, Meg Whitman, heeft vandaag aangegeven dat de eerste poging van HP om de concurrentie aan te gaan met de iPad geen happy ending was maar dat een Windows 8 tablet wel degelijk kans van slagen heeft.

Whitman noemt de tabletmarkt geen tabletmarkt maar een iPadmarkt. De iPad is volgens haar geweldig en ze heeft er zelfs een thuis liggen. De nieuwe Windows 8 tablet van HP wordt dan ook geen product dat zich gaan richten op consumenten. De tablet wordt gemaakt voor een optimale beveiliging, productiviteit en bedrijfsnetwerk compatibiliteit. Kortom, HP wil met een Windows 8 tablet de concurrentie aangaan met de iPad in de zakelijke markt. Volgens Whitman zijn tablets die zowel thuis als op het werk gebruikt worden een beveiligingsrisico en daarom komt het bedrijf met een alternatief.

De eerste Windows 8 tablet van de fabrikant moet ergens rond de kerst op de markt verschijnen. Over de prijs en verdere specificaties is nog niks bekend.

Bron: AFP, CNET

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.