Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad 3 wordt duurder dan iPad 2’

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2012, 10:01 CategorieApple

Als je graag een iPad wilt hebben is het misschien toch niet zo verstandig om te wachten op het nieuwe iPad 3 model. Volgens recente berichten zou Apple de volgende generatie iPad tablets namelijk een stuk duurder willen maken dan de huidige iPad 2. Volgens een Chinese website zou de prijs van het goedkoopste model zo’n 80 dollar hoger liggen dan de goedkoopste iPad 2.

Bij de introductie van de iPad 2 werd hetzelfde prijsniveau aangehouden van de eerste generatie iPads. Deze werden overigens wel in prijs verlaagd na de introductie van de iPad 2. Er gaan al langer geruchten over de mogelijkheid dat Apple de iPad 2 in het assortiment houdt en inzet als mainstream model. De prijs van de iPad 2 zou dan ook iets zakken. De iPad 3 wordt vervolgens al premium model in de markt gezet, met vanzelfsprekend een hogere prijs. Aan de andere kant kan Apple ook gewoon geloven dat ze met kwaliteit, prestaties en mogelijkheden boven de concurrentie uitsteken en een hogere prijs kunnen verantwoorden.

De presentatie van de iPad 3 wordt volgens de laatste geruchten ergens in de eerste week van maart gehouden. Niet veel later zal de tablet in de meeste landen ook te koop zijn. Inmiddels zouden de eerste leveringen naar diverse landen al in gang gezet zijn.

Bron: CNET

Sam’s edit:

Ik roep al tijden in de comments en in de podcast dat Apple de gemiddelde verkoop prijzen per categorie graag gelijk houdt. Deze post leent zich mooi om even een update onder te zetten met wat grafieken die deze bewering kan illustreren.

De eerste grafiek laat de gemiddelde verkoopprijzen van productcategorieën van Apple in de laatste 6 jaar. Het is opvallend hoe stabiel de prijzen zijn en hoe Apple niet mee lijkt te doen aan  ‘price competition’. De verschillen in de Mac prijzen zijn grotendeels te verklaren door de daling van kosten voor onderdelen en niet (imho) toe te schrijven aan bewuste keuze van Apple om goedkopere Macs aan te bieden. De jump in iPhone prijzen heeft te maken met een model wisseling waar eerst nog in de omzet gedeeld werd door aanbieders met Apple (AT&T exclusive), iets dat bij de nieuwere generaties al snel overboord gezet werd.

De tweede grafiek laat het sequentieel verschil zien in prijzen over een periode van 10 jaar.

Hoewel ik mijn vraagtekens heb bij de bron van Cnet vat ik het wel op – indien waar – dat de iPad 2 in het assortiment blijft als goedkoper model. 80 euro meer voor de iPad 3 betekent in mijn beleving dus 80 euro minder voor de iPad 2.

Bronnen: Asymco en frncs.co/apple/

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.